dissabte, 19 de novembre del 2011

ACLARIMENTS DE S.I. SOBRE EL 20- N.


Aclariment sobre el 20N: Solidaritat Catalana per la Independència NO forma part de la candidatura ERC-Catalunya Sí

Davant d’algunes informacions falses aparegudes en alguns mitjans de comunicació, i atesa la confusió casual o interessada que provoca la candidatura ERC-Catalunya Sí sobre la participació de Solidaritat Catalana per la Independència a les eleccions espanyoles d’aquest proper 20 de Novembre, SI vol aclarir:

1. SI no es presenta a aquestes eleccions espanyoles. Així ho va ratificar el passat Consell Nacional de la formació.

2. SI lamenta la usurpació de les seves sigles SI per part d’una altra candidatura, el que ha provocat confusió entre la ciutadania.

3. SI va fer una proposta molt clara per a conformar una coalició per la independència en aquestes eleccions, que malauradament no va fructificar perquè ERC no va acceptar que la prioritat de la coalició fos la independència sinó un pacte fiscal/concert econòmic que abocarà Catalunya a un nou fracàs col·lectiu. Aquestes són les raons detallades del perquè no van ser possible l’acord .

4. SI ha donat llibertat als adherits i als partits que integren la coalició per fer la campanya que considerin adient entre les opcions abstenció, vot estelada, vot blanc, o votar una candidatura. Joves per la Independència, clouen aquest divendres la seva campanya “Vota estelada o no votis” amb parlaments i l’actuació de Miquel del Roig (podeu descarregar la papereta aquí); el PSAN i el Partit Republicà Català promouen l’abstenció, mentre que Els Verds-Alternativa Verda aposten per emetre conjuntament una estelada i el logo de "Nuclears? No, gràcies!" (la podeu descarregar aquí).

SI continuarà treballant en la seva aposta estratègica per la construcció d’un pol independentista que inclogui partits polítics i societat civil, que ens dugui aviat a la victòria.