dilluns, 28 de novembre del 2011

DINERS PÚBLICS PER A LA TV PÚBLICA.


Solidaritat promou una Declaració Institucional de suport a TV3 i als mitjans públics de comunicació

Uriel Bertran ha reclamat que s’anul·li l’entrega de dos milions d’euros al Grup privat Godó (8tv, La Vanguardia...) per part del Govern i s’ingressin a la Televisió pública de Catalunya

Solidaritat Catalana per la Independència ha presentat, aquest matí, una proposta de Declaració Institucional que serà votada a la propera Junta de Portaveus per a donar suport explícit als canals de televisió públics del país després que es conegués la noticia de la supressió de dos canals de Tv3, en el marc d’una nova retallada a TVC pel 2012 de quaranta milions d’euros. En aquest mateix sentit, es presentarà Proposta de Resolució a la Comissió d’Afers Institucionals.

La proposta de Declaració Institucional es concretarà en els següents punts:

* Manteniment del pressupost per a Tv3, sense més retallades ,tal i com es va aprovar l’any 2011.
* Mantenir els canals de televisió actuals per a garantir la pluralitat i l’especialització en alguns aspectes.
* Assegurar la independència dels mitjans públics respecte el Govern.
* Suport explícit a la directora de Tv3, Mònica Terribas, pel model pel qual apostat de qualitat i que fomenta la independència envers els poders polítics i fàctics.
* Demanem a la generalitat que anul·li els contractes de 2 milions d’euros al grup Godó i que els entregui als mitjans de la corporació. Aquest anunci coincideix en el temps amb l'atorgament recent de 2 milions d'euros al Grupo Godó mitjançant un procediment de "negociat sense publicitat". A més dels milers d'exemplars de La Vanguardia que es regalen cada dia a Rodalies de Catalunya, que depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat.

El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha presentat aquesta Proposta de Declaració Institucional com “una proposta de país” perquè “no es pot tolerar” que s’aprofiti la crisi econòmica per afavorir interessos privats com els del Grup Godó. Uriel Bertran ha reclamat que s’anul·li l’entrega de dos milions d’euros al Grup privat Godó (8tv, La Vanguardia...) per part del Govern i s’ingressin a la Televisió pública de Catalunya. Ha palesat que no és possible que s’entreguin diners públics a empreses privades que responen a interessos privats. Uns diners, que segons ell, s’haurien d’entregar als mitjans públics catalans que són els que ofereixen “qualitat, prestigi, ambició” i servei a la ciutadania.