diumenge, 6 de novembre del 2011

LÓPEZ TENA, EL FLAGELL DEL GOVERN I DE L´OPOSICIÓ.


Segons una publicació digital, el diputat López Tena és un veritable flagell al Parlament, us pengem el comentari perquè en aquest cas anava inclosa l´exigència d´una resposta digna del President de la Generalitat per l´afer Peces Barba

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, sessió rere sessió parlamentària augmenta el seu estigma o la seva àurea -segons qui miri- de flagell agre i sense embuts. Com un cavall sicilià que entra en un vailet de pastura. Un flagell que atia tant al Govern com a l'oposició. Aquest matí no ha estat una excepció. Fins i tot, la seva intervenció a la sessió de control i a la votació del pressupost del Parlament, ha crispat els ànims del president de la Generalitat i de la presidenta de la cambra.

El diputat solidari ha servit l'aperitiu en fred. En la primera pregunta al president de la Generalitat li ha etzibat "què pensava fer per honrar les víctimes catalanes dels bombardejos espanyols". Una velada referència a les paraules de Gregorio Peces-Barba que feien broma sobre els continus bombardejos que ha patit Barcelona. De fet, Tena ha retret a Mas la "poca dignitat" en la resposta al pare de la Constitució Espanyola.

"Vostè no és un tertulià de la ràdio i la televisió, vostè és el president de Catalunya, i com a president de Catalunya el que li toca és fer un paper institucional, no un paper de tertulià, (...) i ha de respondre amb la dignitat institucional que li dóna ser el cent divuitè president de la Generalitat de Catalunya, no el quart president d’una comunitat autònoma espanyola", ha carregat Tena.

Mas, vehement, s'ha vantat de la seva resposta a Peces-Barba com a "digna d'un president". En aquest sentit Mas ha desviat el tret titllant les acusacions de Tena de romandre en la "subjectivitat". I després d'una pausa, Mas ha agafat aire per reblar: "Doncs, miri, vostè es queda amb la seva opinió, jo em quedo amb la meva... I només una última reflexió, no sé si vostè és el més indicat per parlar de formes i de formalitats".