dimarts, 20 de novembre del 2012

EL PERILL DE CONTINUAR DINTRE D´ESPANYA.



Potser la independència de Catalunya i dels Països Catalans no resoldrà tots els aspectes que ens preocupen, però sí molts d´ells.
Però el que està molt clar és el que ens espera si continuem dintre d´Espanya i cada vegada serà més complicat (el caos financer és una possibilitat probable), S.I. ho planteja en un dels seus actes polítics:
 
D´un article de Carles Batalla | 19/11/2012.
SI augura un caos financer en cas de no ser independents

El cap de llista de SI tem una "venjança espanyola" en matèria econòmica, àmbit en què proposa bonificacions per als qui contractin

Alfons López Tena, en el míting de Terrassa. Foto: Albert Salamé/SI

Les polítiques d'ocupació i la lluita contra l'atur han tingut protagonisme en la intervenció d'Alfons López Tena al Teatre Alegria de Terrassa. Acompanyat per Uriel Bertran i aprofitant que la cocapital del Vallès Occidental (la quarta ciutat més gran de Catalunya) té 23.709 aturats, el cap de llista de SI ha posat sobre la taula algunes mesures per combatre aquesta xacra. "Cal promoure l'economia productiva i fer polítiques públiques decidides, això vol dir abaratir costos en els àmbits en què es pugui, perquè a Catalunya no es pot tocar la Seguretat Social".

Davant de "la falta d'imaginació" i de competències, el presidenciable solidari assenyala l'estat propi com a única eina de millora però denuncia que s'usi com a excusa. "La independència et dóna plena capacitat d'actuació però ara no es pot dir que no es pot fer res. Si no tenim treball no tenim futur". A més, ha avisat que, en cas de no assolir la independència, les finances públiques quedarien en situació "desastrosa perquè la venjança espanyola serà tremenda".

SI vol reactivar l'economia amb deduccions específiques (per a autònoms i assalariats), formació continuada, beques i bonificacions per les pimes i els col·lectius especialment vulnerables en matèria laboral: els joves o els aturats de llarga durada. Per a López Tena, és important atorgar avantatges fiscals als empresaris que contractin.

Consells econòmics a a Navarro

López Tena ha instat Pere Navarro a traslladar aquestes polítiques a la ciutat on encara ostenta el càrrec d’alcalde (el 30 de novembre és la data prevista per celebrar el ple de renúncia i donar el relleu a Jordi Ballart). Concretament l’ha instat a rebaixar el que estigui al seu abast: l'IBI, les llicències d'activitats, els impostos de clavegueram o de recollida d'escombraries.

L'"àvia extremenya", de nou en escena

Un dels moments àlgids que s'han viscut al Teatre Alegria de Terrassa ha arribat amb Isabel Buján. Tal i com  va succeir a Sant Feliu de Llobregat, l' "àvia extremenya"  ha pujat al faristol per rebre un ram de flors de López Tena i adreçar-se al públic terrassenc. "Porto 62 anys a Catalunya i em sento catalana de cap a peus. Voto per la independència perquè vull el benestar dels meus fills i dels meus néts i que no hagin de buscar-se la vida a fora".