divendres, 2 de novembre del 2012

NO ENS ENGANYEM : CiU NO ES CAP GARANTIA D´INDEPENDÈNCIA (I AMB DURAN I LLEIDA UN VERITABLE PERILL).

Continuem pensant que donar una majoria absoluta a un partit (sigui el que sigui) és donar un xec en blanc per a fer allò que aquell partit vulgui. El nostre objectiu continua essent que la societat catalana estigui en millors condicions i no estem d´acord que una majoria absoluta de cap partit vagi en aquest sentit.

Ens agradaria que la memòria dels catalans i catalanes no fossi tan fràgil i coneixem massa CiU per no pensar que una vegada acabades les eleccions el Govern espanyol farà una proposta a la baixa (la intervenció militar son paraules massa gruixudes ara a Europa). I aquesta proposta a la baixa pot engrescar CiU (ja amb majoria absoluta) explicant que "ara els espanyols ho comencen a entendre" o que "CiU son negociadors de mena" o que "ara encaminem el camí cap a l´estat propi" (quin estat propi?).

Nosaltres som independentistes, igual que milers de catalans i catalanes i continuem creient que el millor en aquestes eleccions programades és votar l´independentisme (no intermediaris) i entre aquests hi ha S.I. que ha demostrat durant 2 anys al Parlament el molt que es pot fer amb pocs diputats.

Comentari a part hem de fer sobre el senyor Duran i Lleida (amo i senyor d´ UDC) i la seva lluita mediàtica contra la independència. Només cal veure les seves declaracions d´avui al final d´aquest post. No ens en fiem gens d´un personatge així, remenant les cireres d´un partit amb majoria absoluta a Catalunya?. I els companys i companyes que pensen en el que diuen "vot útil" s´equivoquen perquè pot ser el més inútil dels vots.

Coincidim plenament amb els avisos d´ahir d´en López Tena: 

SI alerta que una CiU amb majoria renunciarà a la independència

López Tena considera que Mas està "enganyant els catalans" i cercarà el pacte amb Espanya


Alfons López Tena acusa Artur Mas d'enganyar i de generar frustració Foto: ACN

El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, adverteix que si CiU aconsegueix la majoria absoluta "intentarà de nou un pacte amb Espanya". En aquest sentit, ha presentat SI com "l'única garantia per evitar l'enèsim engany de CiU, amb un discurs ambigu i un programa electoral que no parla en cap moment d'independència". López Tena s'ha reunit aquest matí amb els representats de la candidatura del Maresme de SI a la llista per Barcelona per debatre sobre el procés d'independència.
 
"La permanència de Catalunya a la Unió Europea no depèn d'Espanya. Això és evident per a tothom, excepte per al govern espanyol i per a Duran i Lleida", ha assegurat López Tena en referència a l'informe del director general honorari de la Comissió Europea i assessor de l''European Policy Centre', Graham Avery, que defensa la permanència d'Escòcia a la UE en cas d'independència.
 
Contràriament a aquest informe, Josep Antoni Duran i Lleida, número dos de CiU, ha expressat als quadres d'Unió que veu "quasi impossible" una Catalunya independent dins de la UE. "CiU no parla en cap moment d'independència al seu programa electoral, sinó d'autonomia plus dintre d'Espanya", ha dit López Tena, que creu que Mas "està enganyant" els catalans i "això generarà frustració i desencís".

Duran: 'No veig una Catalunya sense Espanya'

'Estic acostumadíssim a veure F-18 sobrevolar Alcampell', diu el president d'Unió, que critica la carta a la UE contra les amenaces militars

El president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida continua el seu discurs contra la independència de Catalunya. Avui en una entrevista a ABC Punto Radio (àudio en mp3), ha declarat que no veia una Catalunya sense Espanya. 'És dolent per a Espanya no tenir Catalunya, i és dolent per a Catalunya no tenir Espanya', ha dit Duran, que ha insistit que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea, que no creu que hi hagi una gran majoria per la independència i que el discurs del maltractament fiscal i polític d'Espanya potser és equivocat.
Duran, a més, ha atacat, sense esmentar-lo, l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, que juntament amb Raül Romeva, Maria Badia i l'eurodiputada del BNC, Ana Miranda, en representació d'ERC van enviar a les institucions europees per denunciar les amenaces militars contra Catalunya. Responent la pregunta de 'qui posa llenya al foc per malmetre les relacions entre Catalunya i Espanya', Duran ha posat l'exemple de 'quan es diu a la UE que les paraules de Vidal Quadras o les d'un coronel retirat o el president d'una associació de militars retirats signifiquen que Espanya és a punt d'atacar militarment Catalunya. Això són errors importants'.

A més, Duran ha menystingut les crítiques pes vols rasants d'avions de l'exèrcit espanyol a Catalunya. 'Estic acostumadíssim a veure F-18 sobrevolar Alcampell', ha dit. (Vilaweb).