dijous, 29 de novembre del 2012

INCOHERÈNCIA I CINISME ESPANYOL

Aquests dies hem vist un grau encara més alt d´incoherència i cinisme per part del Govern espanyol, i especialment del seu Ministre d´Exteriors, Garcia-Margallo.
Aquest vespre-nit hi ha la votació a l´ONU per fer de Palestina un nou membre observador d´aquest organisme internacional. I Espanya ha dit que votarà a favor, al mateix temps que nega la possibilitat de reconeixement (quan arribi el moment) a Catalunya o a Escòcia.
Paral.lelament Margallo defineix la independència de Catalunya com "un càncer terminal" en un acte organitzat a Madrid per un diari espanyol. La incohèrència i el cinisme els tenen collats.

Mentre això passa a Espanya, hi ha hagut una bona iniciativa ciutadana als Estats Units que pot anar molt bé als interessos catalans, citada ahir per Vilaweb. Podeu veure la petició en el següent article i signar perquè es tingui en compte aquesta iniciativa als Estats Units:

Recullen signatures a la web de la Casa Blanca per l'autodeterminació de Catalunya

Se'n necessiten 25.000 abans de Nadal perquè el president Obama les prengui en consideració
Un nord-americà ha entrat una petició a la Casa Blanca demanant el reconeixement del dret d'autodeterminació del poble català pel president Barack Obama. La petició, enviada a través de la web de participació ciutadana del govern dels EUA, cal que sigui secundada per 25.000 signatures abans de Nadal perquè Obama i el seu equip la puguin tenir en compte. Poc després de les cinc de la tarda no hi havia sinó set-centes signatures.
La iniciativa defensa que 'Catalunya vol fer un referèndum per decidir si esdevé independent d'Espanya' i explica que 'els catalans tenen la seva pròpia llengua, cultura i tradicions que no són respectades pel govern espanyol'. També explica que 'molts catalans no se senten espanyols'. També fa referència a la manifestació de l'Onze de Setembre que va fer sortir 'un milió i mig de ciutadans als carrers de Barcelona per demanar la independència, encara que van ser ignorats pel govern espanyol'.
A continuació, la petició fa referència als 'principis que guien la nostra pròpia Declaració d'independència' per demanar al govern dels Estats Units que 'faci costat al dret del poble català per fer decidir un futur que sigui millor amb un referèndum net i democràtic'.
Text original de la petició:
'The People of Catalonia, the Northeastern region of Spain, would like to hold a referendum on whether or not they would like to become independent from the Spain. The Catalan people have their own distinct language, culture and traditions that are not being respected by the Spanish government; many Catalans do not feel Spanish, but rather a Catalan citizen without their own State. In 2012 during their national holiday, 1.5 million people took to the streets of Barcelona to demand independence, yet the Spanish government simply ignored them. In adherence to the guiding principles of our own Declaration of Independence, we ask the United States government to stand with the Catalan people's right to decide a future that is best for them through a fair and democratic referendum.'