dimarts, 6 de novembre del 2012

PACO IBAÑEZ: SOC UN SOLDAT PER AL QUE VULGUIN ELS CATALANS.

Aquest cap de setmana ha estat molt actiu: assemblea de S.I per aprovar el programa electoral, manifest a Espanya de 300 "intel.lectuals" contra la independencia (recordem que la majoria d´aquests "intel.lectuals" mai han estat "federalistes" ni tampoc ho son ara i l´entrevista a una persona amb criteri (Paco Ibañez) que ha portat molta polseguera.
Solidaritat ja va explicar el que pensava d´aquest "manifest d´intel.lectuals espanyols" :
    
Alfons López Tena, candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a la presidència de la Generalitat, ha expressat aquest matí la repulsa de SI davant del manifest publicat aquest cap de setmana en contra de la independència de Catalunya. “Aquestes persones que signen el manifest són pseudo intel•lectuals que volen Catalunya abocada a la misèria i que neguen el genocidi cultural i econòmic català. Davant de declaracions com aquestes la resposta és encara més clara: marxem d’Espanya!”, ha assegurat López Tena.
“Molts d’aquests suposats intel•lectuals espanyols no han perdut l’ocasió de criticar Catalunya, la nostra cultura i les nostres arrels sempre que han tingut ocasió. La seva veu no ens representa i demostra que la independència de Catalunya esdevé més urgent que mai”, ha explicat López Tena, que garanteix que Solidaritat farà una aposta clara i decidida per defensar els interessos del poble de Catalunya. “Davant de manifests com aquests, només n’hi ha dues respostes possibles: independència o submissió. A Solidaritat som garantia que el poble de Catalunya voti un referèndum d’independència entre el 2013 i l’11 de setembre de 2014. Sabem com fer-ho!”

Aprofitem per a penjar el que explicava Paco Ibañez (s´ha de saber que la "intel.lectualitat" espanyola tambe existeix fora dels "manifestos"):
 

Paco Ibáñez: 'Sóc un soldat per al que vulguin els catalans'

En una entrevista al Periódico, el músic diu que 'és una indecència el que han fet amb Catalunya els fatxendes que són al poder'
L'independentisme 'és el desig dels que estan farts de ser humiliats', diu el músic Paco Ibáñez en una entrevista avui al Periódico. Ibáñez hi parla del disc que ara publica, en què musica poetes llatinoamericans, i també sobre el moviment dels indignats, el colonialisme espanyol i l'autodeterminació de Catalunya.
Diu que el 12 d'octubre, per ell, no existeix. 'Passo de l'11 al 13', perquè encara li 'queda vergonya i un respecte per aquells indígenes que han anorreat durant cinc-cents anys'.
Recorda quan va cantar a la plaça de Catalunya, quan hi havia l'acampada del moviment del 15-M, i diu que, davant la que sembla l'era de la resignació, 'els indignats et recorden que no tot està perdut'.
Preguntat per la situació que viu Catalunya, critica que 'és una indecència' el que han fet amb ella 'els fatxendes que són al poder', i retreu que ara des de les institucions espanyoles 'es vagi amenaçant'. Per això interpreta que l'independentisme és 'el desig dels que estan farts de ser humiliats', i sentencia que 'Catalunya és un poble que viu i deixa viure': 'a veure si ho entenen d'una vegada tots aquells cretins'.
Sobre la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació, Paco Ibáñez declara que votarà 'allò que els catalans vulguin' i que no tindria cap dilema. 'On hi hagi justícia, allà hi seré. […] Aquí hi ha un poble sencer que es manifesta i és amo de les seves vides. Així que aquí tenen un soldat per al que vulguin els catalans'.

1 comentari:

Poble polític ha dit...

Hem sembla molt coherent i interesant el teu blog.
Tinc un blog que tracta sobre la mateixa temàtica que la teva. Et convido a que el miris i comentis:
http://poblepolitic.blogspot.com.es/