dissabte, 20 de desembre del 2014

MENYS ENQUESTES I ANEM PER FEINA.

Ahir l' enquesta del CEO ens deia que per primera vegada els independentistes estavem perdent a les enquestes. Paral.lelament, l' ICPS diu que el "sí" guanya amb una àmplia majoria.
Nosaltres estem segurs que només es pot saber de veritat quin és el suport a la independència amb un referèndum (no amb preguntes telefòniques).
Dit això, dues preguntes:
1- No és estrany que amb un suport tant important de dos dels partits favorables a la independència (CiU i ERC), segons el CEO, en canvi el suport al "no" avança al "sí"? O és que no tots els votants de CiU o d' ERC votarien "sí" ?
2- la diferència entre el CEO i l' ICPS en relació als "no" és abismal. Pot haver tanta diferència en enquestes que ells diuen tan riguroses? nosaltres no dónem més credibilitat a uns o a altres, però només farem una pregunta: quin és l' objectiu de CEO per a treure aquest estudi ara? No ens creiem que no hi ha un objectiu darrera, amb una diferència entre CEO i ICPS del  45,3 (CEO) al  27,4 (ICPS).
Deixeu-vos d' enquestes i anem per feina, aquest país s' ho mereix.




El sí a la independència guanya amb una àmplia majoria en una enquesta del ICPS

El mateix dia que el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) publicava una enquesta segons la qual el no a la independència s'imposava per un marge molt estret, de 0,8 punts, al sí, l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona en publicava una altra amb resultats ben diferents. Segons l'enquesta de l'ICPS, un 49,9% dels enquestats votaria a favor de la independència de Catalunya i un  27,4%  hi votaria contra. Un 17,8% diu que no aniria a votar.
El sondatge del ICPS es va fer de manera presencial amb una mostra 1.200 enquestes, feta entre el 12 de novembre, tres dies després del 9-N, i el 6 de desembre, pocs dies després de les conferències de Mas i de Junqueras.

L'enquesta del CEO es va fer telefònicament amb una mostra de 1.100 i entre el 9 i el 13 de desembre, un mes després del 9-N. La pregunta del CEO demanava: 'Vol que Catalunya esdevingui un estat independent?'. El no va ser l'opció majoritària, amb un 45,3% de suport, i va superar per poc els partidaris del sí, un 44,5%. Els indecisos són un 7,5% i la gent que no ha contestat la pregunta, un 2,8%.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El que hi ha que fer es:
1.- La derrota del PP al País Valencia, les Balears i Aragó (per la Franja de Ponent)
2.- L'unió de totes les nacions dels Països Catalans incloent l'estat del Principat d'Andorra i la Catalunya Nord
3.- Fer-li un "polset" a "Mariatne" (Rajoy) i a Hollande
4.- Fer un referendum general (amb o sense l'ajuda de Espanya i França) per a saber el que opinen des de Salses fins Guardamar i de Fragues fins Maó
5.- (Davant del si i l'ajuda espanyola, francesa i internacional) proclamar l'independencia de la República dels Països Catalans
6.- (Si tot ix be) crear la Constitució Catalana, establir una capital i fer eleccions a President de la Republica i President dels PPCC, buscar suport internacional i firmar un Tractat (ah si! Anteriorment l'anul·lació del Tractat dels Pirineus) pel qual els espanyols i els francesos "no ens toquen els collons". PER L'INDEPENDENCIA! PELS PAÏSOS CATALANS!