dimarts, 26 de juny del 2012

CATALUNYA I ESPANYA CADA VEGADA MÉS LLUNY.


La catedràtica de dret constitucional Montserrat Nebrera, que va ser candidata a presidir el PP català el 2008, i que va proclamar el seu independentisme a través de l'article 'L'hora dels adéus' publicat a Nació Digital , considera que a Madrid guanya pes l'opinió "que no és que els catalans vulguin anar-se’n, sinó que ells ens fan fora" i defensa que en tot cas, la independència hauria de ser "cordial". "Seria ideal que mantinguéssim la mateixa relació que Suècia i Noruega després de la separació: són països germans, comparteixen llengües i mantenen una relació cordial", ha afegit.

"Tenim un estat que no respecta ni té en compte la pluralitat i la complexitat i tenim una crisi galopant, que ha obligat Catalunya a fer més sacrificis dels que veiem en uns altres
punts d’Espanya", considera l'exdiputada del Partit Popular, que fa aquestes valoracions en una entrevista publicada pel setmanari El Temps en l'edició d'aquesta setmana.

Nebrera defensa també que el procès d'independència hauria de ser "semblant a la transició espanyola", és a dir, per mitjà d'una llei "que reformi les lleis", de tal manera que s'arribi a un nou procés constituent. Per fer-ho, fa seva la proposta d'Alfons López Tena, en el sentit que caldria plantejar en referendum "una pregunta recaragolada" del tipus “estaríem disposats a plantejar al conjunt de l’estat un procés d’independència...?”, que sense ser vinculant marcaria "la temperatura" i permetria obrir el procés de creació d'un estat propi per a Catalunya.