diumenge, 10 de juny del 2012

S.I. (SOLIDARITAT CATALANA) DIU LES COSES PEL SEU NOM SOBRE EL RESCAT D´ESPANYA..


Aquesta setmana S.I. ha tingut una bona activitat parlamentària (moció #no vull pagar, trama dels peatges, comissió per la investigació d´entitats financeres conjuntament amb altres partits, etc. etc.). Us pengem un resum de l´activitat frenètica i positiva pel país.
Però no volem passar de puntetes del tema clau del cap de setmana: EL RESCAT D´ESPANYA.
Davant la poca valentia del PP en dir les coses pel seu nom i els equilibris de De Guindos, us pengem l´opinió de S.I. un dels partits més clars en les opinions sobre El RESCAT:  

Es va debatre la moció de Solidaritat de suport al #novullpagar. Malauradament la moció no va prosperar per l’aliança CiU-PP, però la intervenció d’Uriel Bertran va servir per posar al descobert tota la trama dels peatges al nostre país:
· (infografia) La trama dels peatges
Us fem arribar també altres notícies d’actualitat:
(opinió Uriel Bertran i Anna Oliver) El compromís de Solidaritat amb tota la nació
(opinió Isabel-Clara Simó) ‘La Roja'? No, gràcies
(opinió Hèctor López Bofill) La feblesa



Solidaritat alerta que Espanya no podrà pagar el rescat i voldrà escanyar encara més Catalunya  
El portaveu parlamentari de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, ha valorat aquest migdia el rescat per part de l'Eurogrup del sistema financer espanyol i que suposarà un préstec a l'Estat de 100.000 milions d'euros. 
López Tena ha afirmat que “aquest és un deute que per Espanya es impagable” i ha augurat que suposa “una molt mala perspectiva de cara al pacte fiscal”. Segons el diputat independentista “els espanyols necessiten seguir robant-nos als catalans a efectes de poder pagar els deutes que estan assumint respecte a l'exterior per pagar els forats de Bankia”. 
Això suposa, en boca de López Tena, que “hem d'esperar una pujada immediata de l'IVA, una retallada més gran en ensenyament, pensions, hospitals i de transferències a la Generalitat”. Tena també ha dit que “si Espanya robava fins ara un 10% del PIB cada any als catalans, ara per poder fer front al pagament d'aquest préstec, hauria de robar-nos 5 vegades més, i ho intentaran, cosa que és totalment inviable per a Catalunya. Per tant: a què esperem per declarar la independència” s'ha preguntat. 
Finalment López Tena ha defensat que “Catalunya seria l'únic Estat europeu del sud que tindria superàvit, si ens desenganxéssim d'Espanya” donat que “Espanya és un Estat en fallida que no podrà mai retornar els diners que li han prestat ni fer front als interessos que haurà de pagar. A més, les agències de qualificació tindran en compte el rescat i el fet que Espanya hagi passat del 80% de deute sobre PIB a més d'un 90%, i posaran els bons espanyols en una qualificació més dolenta del que ja estan ara.”