dilluns, 4 de juny del 2012

"NO ENS ESPOLIEN, ENS DEIXEM ESPOLIAR"

 Bona reflexió d´en Guillem López Casasnovas, hi ha una cosa en la que coincidim amb ell: els catalans/es no patim mala sort, sinó manca de decisió en els moments claus.

 

«No ens espolien, ens deixem espoliar», diu Casasnovas

El conseller del Banc d'Espanya apunta que una Catalunya independent ja se n'hauria sortit de la crisi



"Veig encara tan bon capital humà al nostre país que estic temptat a afirmar que sols ja ens hauríem sortit de la crisi". Aquesta és una de les frases lapidàries d'un article demolidor signat pel catedràtic d'Economia i conseller del Banc d'Espanya, Guillem López Casasnovas a la revista orgànica d'ERC, Esquerra Nacional.

L'article, titulat "Un New Deal que no acaba de nèixer, una vella situació que no acaba de morir", critica amb ferotgia la poca "formació" i la "tradició dinàstica" dels "polítics nacionalistes espanyols" que "no estan a l'alçada dels interessos que representen".

En aquest sentit, Casanovas recorda que "l'encaix espanyol, tal com avui el tenim formulat, no ens ajuda gens". A partir d'aquí recorda l'exigència d'un "sobiranisme creixent" retingut perquè als catalans "a l'hora de prendre decisions ens tremolen les cames". I recorda que als catalans "no ens espolien, que ens deixem espoliar" i que Espanya veu els catalans com "espanyols que viuen a Catalunya".