dimecres, 13 de juny del 2012

LA POCA CREDIBILITAT DEL GOVERN ESPANYOL I LA PREMSA INTERNACIONAL.

Fa temps que CATALUNYA, NACIÓ, INDEPENDÈNCIA vam dir (igual que altres partits, entitats i col.lectius) que era l´hora de marxar d´Espanya.
No se´ns podia acusar en cap moment d´"abandonar el vaixell quan les coses no van bé". Pocs dies abans un Zapatero encara pletòric havia dit que "no hi havia cap problema amb el sistema financer espanyol".
Encara no hem marxat, però les coses es poden posar malament (especialment per a nosaltres).

No només pel rescat europeu (no és gaire pitjor que estar intervinguts per Espanya, com passa ara amb el PP), sinó perque continuem en el mateix vaixell a la deriva. Amb un govern que diu mentides (les auditories trucades de Bankia, el rescat que diuen que només és "financer", la creació del seu país en forma radial a Madrid i la negació del corredor del Mediterrani, la xifra real de l´ajut als bancs, la implicació dels dirigents del PP en la gestió de Bankia, els percentatges per negocis exteriors del rei d´Espanya, etc. etc. el llistat és molt llarg).
Un govern que és un mentider empedreït i que a mé a més té una imatge exterior patètica. Aquests dos darrers dies hem vist tres exemples: la compareixença de De Guindos a explicar el rescat (evitant dir la paraula RESCAT), el viatge de Rajoy a veure un partit de la sel.lecció espanyola en plena polèmica pel rescat, el joc de la Ministra Bàñez mentre passaven aquests fets importants, i la comparació amb Uganda en termes no gaire adequats (com a mínim amb uns termes de mentalitat imperialista, centralista i colonialista dels europeus del S. XV- XIX). La premsa internacional se n´ha fet ressò com podeu veure a continuació.

Aquests són els que guien el vaixell i no saben on van. El que no entenem és: Què hi fem nosaltres en aquest vaixell ?       




La imatge del govern espanyol en les hores i els dies posteriors a l'anunci del rescat bancari no ha quedat gaire ben parada. El president espanyol, Mariano Rajoy, va tardar a comparèixer (primer ho va fer el ministre De Guindos, perquè ell, i no Rajoy, és membre de l'Eurogrup), i, quan ho va fer, va treure pit presentant el rescat com una victòria. La gravetat de la situació no li va impedir d'anar a veure el partit de la selecció espanyola ahir al vespre a l'Eurocopa, perquè 'la situació s'havia resolt'. La fotografia de Rajoy cridant el gol de Cesc, quan tot l'estat es pregunta què passarà amb l'economia, ha fet la volta el món.
Les patinades de Báñez
Just en el moment que compareixia Rajoy, un piulet de la ministra de Treball, Fátima Báñez, va esverar la xarxa: 'He aconseguit 5.390 punts en el Bubble Shooter Adventures! Ho pots millorar?' Aquest missatge apareix normalment de manera automàtica després d'haver jugat a aquesta popular l'aplicació de rebentar bombolles. El Twitter en va anar ple, i Báñez va esborrar el tuit, per més que ja corrien centenars de captures de pantalla. Finalment, va haver de disculpar-se, per Twitter també, dient que aquell piulet no pertanyia ni a la ministra ni al seu equip, i atribuint-lo a una entremaliadura infantil.

Báñez també va ser motiu de polèmica la setmana passada, quan, tres dies abans del rescat, va demanar a la verge del Rocío que ajudés Espanya a sortir de la crisi.


'Espanya no és Uganda
I un nou capítol que ha ridiculitzat el govern de Rajoy ha arribat avui. És el suposat SMS que el president espanyol va enviar al ministre De Guindos dissabte, poc abans de la reunió de l'Eurogrup, segons el diari El Mundo. 'Aguanta, som la quarta potència. Espanya no és Uganda'.

Arran d'aquest comentari, l'etiqueta #EspañanoesUganda ha estat trending topic, i ha motivat molts comentaris.