dissabte, 22 de juny del 2013

ALGUNES CONTRADICCIONS NOSTRES I MOLTES D' ESPANYA.

Mentre a Catalunya, ens trobem amb diferents partits i personatges que posen (o intenten posar) el fre al procés pel referèndum i dia sí i dia també s' intenta desprestigiar la DUI, a Espanya tampoc van sobrats de forces (en Wert té algunes xiulades i crítiques) i el bloc no és tan monolític com ens fan veure els mitjans de Madrid.
Bé, cada part té els seves contradiccions.
Les nostres contradiccions són:
S' acaba el mes de juny (queden 8 dies) i els governants CiU-ERC s' han de posar d' acord amb el plantejament al Govern espanyol del referèndum (no és pot donar per feta la petició com diu CiU, mentre que Rajoy diu que no n' és conscient d' aquesta petició). Si diuen que s' ha de negociar amb el govern espanyol que negociïn i que les propostes a Espanya siguin clares i concretes.
La segona contradicció és: perquè aquest desprestigi de la DUI si és una opció útilitzada a bastament per molts estats del món (tants com 179). Si el Govern espanyol no vol negociar, ens en tornarem a casa ?

Les contradiccions dels espanyols, n' hi ha moltes. Moltes més que les catalanes. La darrera fa riure: es vanten d' haver guanyat (en futbol) per 10 a 0 a Tahití, quan Tahití no té estat (Polinesia "francesa", diuen els mapes) i en canvi sí que tenen sel.leccions esportives, cosa que nega Espanya a Catalunya.
Una altra contradicció espanyola és: perquè diuen que "estem sortint de la crisi" mentre a la UE parlen de qui ha de responsabilitzar-se de properes crisis. Quina alternativa espanyola hi ha "a la crisi" el turisme de Madrid a les platges e València i Alacant o els drets d' imatge de "la roja" ? però, hi ha alguna proposta més?   
Aznar i Wert convertits en dos "supermans" espanyols no ho tenen gens fàcil:


Wert, escridassat al Teatre Reial de Madrid

El ministre d'Educació i Cultura espanyol rep xiulets i retrets del públic, acompanyat de la reina Sofía

Cal recordar que al començament de juny, els estudiants universitaris convidats a l'acte de lliurament dels premis de final de carrera espanyols van protestar amb un gest molt evident contra la reforma educativa del ministre José Ignacio Wert. En el moment de pujar a l'escenari a rebre el premi, tot d'estudiants es van negar a donar-li la mà i el van deixar palplantat amb la mà oberta.