divendres, 7 de juny del 2013

WERT VOL FORÇAR LA REOBERTURA DE LA MONUMENTAL.

El PP, amb el ministre Wert, la Conferència Episcopal Espanyola, el ministre Sòria , l' Aznar (a l' ombra), els mitjans de comunicació "addictes", una part important dels òrgans oficials i els delegats i representants "territorials" (la delegada Llanos de Luna o la Sanchez Camacho, per exemple), en tindrem un tip els següents mesos.
No parlem només dels recursos al constitucional, sinó l´empenta contra la llengua i pel retorn dels toros (que és el primer que ens trobarem, segons diu el mateix Wert, abans d' acabar  l' estiu o setembre).
El tema dels "toros" i forçar la reobertura de la Monumental, pot portar un pols de referència en les relacions Catalunya-Espanya.




No ens estranya l' article d' aquests dies de N. Digital:
   

Matar i arrossegar el catalanisme

És important començar a preparar l'estratègia per al pròxim acte de força que el nacionalisme espanyol anuncia per al mes de setembre. Si el ministre Wert compleix les pròpies previsions, abans que s'acabi aquest estiu l'estat espanyol es passarà la voluntat democràtica dels catalans, una vegada més, per on sempre i forçarà la reobertura de la plaça de toros Monumental. Serà una envestida autoritària contra el Parlament, l'Ajuntament de Barcelona i el conjunt de la ciutadania de Catalunya. Menyspreu i supèrbia.

En aquell moment, igual que quan la prohibició, la premsa internacional tindrà l'atenció posada a Barcelona. I amb més interès, passat un any de l'inici del procés i en unes dates a l'entorn del pròxim Onze de Setembre. A més, aquesta imposició dels toros a una societat que no els vol farà impossible de dissimular de quin cantó està la democràcia i el civisme i de quin altre l'abús i l'agressió. En qualsevol cas, una bona foto per a qualsevol portada.

Serà un context d'inflexió, de guanyar o perdre. Espanya necessita matar i arrossegar cinc toros a la Monumental per matar el procés i arrossegar el catalanisme. Així que de la reacció d'aquesta societat i de les seves institucions en dependrà el destí final dels catalans com a nació amb identitat política.