dimarts, 16 d’abril del 2013

DECLARACIÓ UNILATERAL D´INDEPENDÈNCIA (DUI), SORTIDA CLARA I DEMOCRÀTICA SI LA SITUACIÓ CAMINA CAP A UN CARRERÓ SENSE SORTIDA

Una persona pot ser "més papista que el papa" o més demòcrata que la democràcia i pensar que un referèndum dóna més caràcter democràtic a un procés (això pot passar, no ho dubtem).
Però ens coneixem massa els catalans/es per pensar amb prou fonament que les declaracions dels líders de CiU aquest cap de setmana, on deixen de banda la Declaració Unilateral d´Independència (DUI), només obeeixen a una estratègia de "qui dia passa any empeny" o de retornar al ja conegut "peix al cove" o "nedar i guardar la roba" (dites molt conegudes en aquest país).  
Si passem dels líders de CiU al sr. Duran i Lleida la cosa es posa més perillosa, les seves declaracions de no fer cap "consulta" (no parlen mai de referèndum) si no es posen d´acord amb el Govern espanyol és totalment inversemblant. Nosaltres no dubtem ni un minut en què els falta temps per buscar excuses per deixar el procés cap a la independència aparcat quan tinguin ocació. 

Així que només ens queda RECORDAR als dirigents de CiU que ara tenen un compromís amb el poble de Catalunya (buscat per ells mateixos amb unes eleccions anticipades i plebiscitàries), que no es pot enganyar a la gent i que no es poden posar excuses tan barates com aquestes.

Solidaritat (SI) ha fet el que cal aconsellant al Govern català que no descarti la DUI:
  
Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha assenyalat que "descartar la via de la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) implica, de facto, descartar la independència", en referència a les declaracions del president de la Generalitat, Artur Mas, d'aquest passat cap de setmana.
En aquest sentit, la formació independentista ha recordat que la petició de fer una consulta ha estat "rebutjada de forma contumaç per part d'Espanya" en diverses oportunitats.
"El dret internacional només contempla la possibilitat de la DUI per accedir a la independència. I és aquesta la via que ha d’utilitzar el Parlament de Catalunya, en el cas, és clar, que veritablement es prioritzi l’assoliment de la independència i la constitució de l’estat català", ha reblat el partit presidit per Núria Cadenes.
Des de SI s'ha instat el president Mas a què "reconsideri la seva posició i es plantegi la DUI el més aviat possible, atesa la greu situació en què es troba Catalunya: els atacs judicials a l’escola en català, l’espoliació fiscal, els deutes impagats o l’asfíxia econòmica de la Generalitat".

Per això calen xerrades com les que promou SI el dia 18 d´abril: 

La Declaració Unilateral d’Independència: la legalitat internacional i el precedent de Kosovo

Avinguda Diagonal, 339. Barcelona
A les 20.00h
La xerrada serà a càrrec d’Uriel Bertran i Arrué, que recentment ha estat a la República de Kosovo, estudiant el cas de la Declaració d’Independència de la nova República i el posicionament favorable del Tribunal Internacional de Justícia.