dissabte, 20 d’abril del 2013

LA DECLARACIÓ UNILATERAL D´INDEPENDÈNCIA (DUI): ELS ESPANYOLS S´ESTAN QUEDANT SOLS.

Després del que va passar fa dos dies i ahir a Kossove. Les coses queden més clares que mai:

1. Els kossovars tenen un estat independent a partir d´una Declaració Unilateral d´Independència (DUI) amb el recolzament de la UE. Dos punts importants: això passa a Europa (no a l`Africa com diuen alguns representanst espanyols quan volen desvirtuar dels DUI). I segona qüestió passa ara mateix (no al segle XIX ni als anys 40). Per tant deixa els representants espanyols sense cap argument d´espai ni de temps.

2. S' ha signat un acord entre Sèrbia i Kossove. Per tant l´acord no té res d´il.legal i a més l´estat majoritari signa també l' acord. Això deixa sense cap argument als representants espanyols que cada vegada estan més sols, negant qualsevol negociació.

No trigarem gaire en veure el reconeixement de Kossove per part d´Espanya (no els queda altre remei), ni d´Escòcia si guanya el referèndum. Els governants espanyols es queden sols defensant uns arguments totalment desfassats en un context com l' actual.

Us afegim un comentari d´ahir d´en Vicent Partal a Vilaweb:
  

Sèrbia i Kossove deixen Espanya sense arguments

 
Definitivament Espanya té mala sort. Encara ahir defensava al parlament europeu que la independència de Kossove era il·legal i es negava a reconèixer l'estat balcànic tal i com els diputats de tot Europa li demanaven. I ni tan sols un dia després salta la gran sorpresa i és ni més ni menys que Sèrbia la que arriba a un acord de reconeixement mutu, que incloga o no el reconeixement diplomàtic, implicitament per primera vegada reconeix l'entitat política i el caràcter estatal kossovesa amb el suport i la pressió de qui? Efectivament de la mateixa Unió Europea que alguns atrevits s'afanyen a dir que serà l'escut d'Espanya contra la nostra independència de Catalunya. Ridícul de Madrid i una benedicció per a nosaltres en el moment més adequat.

Només faré dos comentaris d'urgència sobre una notícia enormement important per a nosaltres.

1. I ara quin serà l'argument espanyol? Seguiran dient que la independència de Kossove és il·legal ara que fins i tot Sèrbia la reconeix implicitament? Si ho fan quedarà clar que estan més sols que la una. I si canvien d'opinió serà més divertit encara: recorde que Kossove és independent gràcies a una declaració unilateral d'independència. Que a més no la va fer el seu parlament sinó una assemblea creada expressament per a això.

2. Ho sent per tots aquells que diuen que Espanya mai no negociarà amb Catalunya la celebració del referèndum ni acceptarà la independència. El precedent és monumental i la tècnica serà la mateixa. Passarà.

No a un pam; a dits estem ja...