diumenge, 13 d’octubre del 2013

13 d' octubre: REFERENDUM SI o SI.



Ens afegim a la concentració d' avui 13 d' octubre a la plaça St. Jaume per tal de recordar als que tenen poca memòria que aquesta societat vol un referèndum i cal exposar-ho clarament a qui li toca, proposar data i pregunta (no podem estar tota la vida esperant mentre el país es va ensorrant econòmicament).
Encara ho veiem més clar avui que diferents persones dirigents han parlat en termes com que la "consulta" no es farà i que "això és molt difícil".
Fa molt temps que nosaltres (i d' altres) diem que això és difícil I TOT JUST PER AIXÒ, hem d' anar cremant etapes i anar endavant sense complexos (i una d' aquestes etapes encallades és la convocatòria d' un referèndum).
No ens serveixen les excuses dels que diuen que no es farà (tampoc dels Consellers). Ara és més difícil que fa un any? Ens diuen que l' Estat ho recorrerà. Algú havia cregut alguna vegada que no ho recorreria? senzillament, estem fent el ximple.
És més, és evident que l' Estat utilitzarà tota la maquinària legal en contra nostra i després treuran la reliquia major (la Constitució) per "acabar amb tots els mals". I si això no funciona, intentaran fer caure el govern català actual (a l' estil Ibarretxe), intentaran ofegar-nos més econòmicament i finalment es treballaran tota la diplomàcia internacional perquè ens facin el buit internacional a totes les institucions possibles. 
Tot això ja ho sabem.  I tot el que "ens estimen" també. Però la situació no és gens diferent de fa 5 anys enrera (per posar un exemple).
Per tant la convocatòria d' un referèndum és tan necessària com abans.
Difícil no ho hem de negar, però possible també i en aquesta línia és en la que treballarem. Malgrat distorsions com la dels Ciudadanos al Parlament, la "celebración" d´ahir o la "beatificació" d' avui (la Conferencia Episcopal Española deuen estar més contents que un gínjol).