diumenge, 27 d’octubre del 2013

REFERÈNDUM , DATA I PREGUNTA.

Bé, sembla que comencem a anar pel bon camí. CAL que diguem allò que volem fer (un referèndum) pactat amb l' Estat (o no) i cal que seguim el calendari marcat: què volem fer ? data i pregunta.
Tenim majoria al Parlament, hi ha una decissió majoritària al carrer i a les associacions i entitats catalanes (ho neguin o no) i cal també que a l' exterior sapin el què volem fer.

Sembla que alguns partits parlamentaris han posat terminis en resseguir aquest camí  (15 de desembre), tant de bo que desencallem el camí que semblava enrocat. Seguirem de prop el seu desenvolupament.

A l' altre costat, alguns ja es posen nerviosos. Sembla la prehistòria quan un alt dirigent del PP feia broma quan només se li demanava tenir alguna sel.lecció esportiva pròpia i deia que "solo podriamos jugar a las canicas".
Com passa el temps. Ara volem un "país normal", independent (no depenent dels veïns) i estan tant nerviosos que diuen que no es farà el referèndum (poc democràtica resposta, ells que es diuen "els demòcratas"). Les paraules de la Sanchez-Camacho, el Pere Navarro i el Rivera, patètiques.

El cas del psc-PSOE és especialment patètic. La visita al president de la Generalitat actual ens recorda aquella visita que van fer tres ministres espanyols al president d' aleshores (Francesc Macià) per fer-li veure "l' errada" de proclamar una República Catalana. Ara ells van venir a fer-li veure a l' actual "l' errada" de plantejar una "consulta". Patètic el sr. Navarro.
Dels Ciudadanos, no cal ni parlar-ne. Què es pensen anant a Madrid on ja hi ha un partit que diu el que diuen ells (lerrouxisme) com UPyD? allà no hi entraran mai, només tenen raó de ser si obren forat "unionista" a Catalunya, per això els volen els espanyols, per a res més.

A veure si realment continuem el calendari previst. No serà fàcil. evidentment, perquè el Govern espanyol es negarà a tot (han creat massa anticatalanisme entre els seus votants perquè ara es puguin desdir) i haurem de treballar internacionalment les aliances i contactes, ells fa anys que ho estan fent en contra i darrerament el Ministre Margallo s´hi dedica amb tot el suport possible del PP. Anem amb retard en relació a ells, però haurem de treballar fort en aquest camp.