dimarts, 12 de novembre del 2013

ENTREVISTA DE MONTORO A TV3 PER A DIR QUE NO HI HAURÀ "CONSULTA".




Avui la TV3 ens ha posat una entrevista a primeres hores del matí amb en Montoro. Suposem que qui hagi escoltat l' entrevista se n' ha adonat perfectament del discurs espanyolista (no hi ha cap novetat): van recordant els punts claus del seu discurs com si fossi una oració repetitiva fins el cansament. Veiem els punts que repeteix en Montoro i el PP:
1. La "consulta" no és farà perquè no hi cap a la Constitució.
2. La "consulta" no es farà perquè no se sap el que es pregunta ( la independència no és possible dins la Constitució).
3. L' únic que es podria preguntar és si es vol fer una reforma de la Constitució, si és així que es presenti la reforma al Congrés espanyol.
4. Que la tramitació es faci com el projecte "Ibarretxe".
5. El Govern català no té accès a credits a nivell internacional i per tant són els espanyols qui "ajuden" als catalans.
6. Els catalans "estem millor dins Espanya per a sortir de la crisi, per a tenir accès a crèdits internacionals, per continuar construint Europa..."  
7. El primer és sortir de la crisi, els temes " identitaris només distreuen dels objectius principals".

No cal ser periodista per fer un breu resum del discurs monòton i cansat de l' espanyolisme.
Sobre els dos primers punts, és per això mateix (que no hi cap a la Constitució) que no podem continuar dintre d' Espanya.
Sobre la "reforma". S' ho veuen venir que potser hi haurà un referèndum i ara "proposen" una reforma de mínims (el "mal menor", com diuen ells), però això ha de passar per unes cambres parlamentàries que dominen totalment (el Congrès i el Senat espanyols) i on els catalans i catalanes no hi tenim cap possibilitat, ni una. Siguem seriosos, hi ha més possibilitats que a mi em toqui la loteria que pregressi una reforma de la Constitució en termes "idnetitaris".
Per això repeteixen el punt 4. El projecte Ibarretxe, el referent de com van guanyar ells amb les seves institucions i "democràticament " i a més a més van "cremar" totalment a l' Ibarretxe. Els va sortir rodó i per això ens proposen aquest camí. No podem caure en la seva trampa i sabem que els Navarros i Durans correran de seguida a fer aquest camí.
El punt 5 és cinisme pur i dur i tot just és per aquesta i altres raons tant o més importants, que volem tenir un estat independent.  
Sobre el punt 6, ja podem dir que els fets parlen per ells mateixos. Fa 500 anys que estem construint Espanya i, de què ens ha servit ? Estem totalment convençuts que amb un país independent tindrem accès a moltes portes internacionals que ara no tenim. I sobre la costrucció d' Europa que fan els estats membres, millor deixar-ho per un altre dia, perquè és la lluita oberta pel conntrol polític i econòmic i al mateix temps anar a Brussel.les a demanar "que hay de lo mio". No hi ha cap projecte comú visible.
I el punt 7, la manipulació absolut. Ells pensen: " Això (el procès català) no ens interessa i per tant farem veure que ens interessa la crisi  (que per cert no ens afecta a anosaltres directament)" i per tant repetim fins al cansament el "dogma e fe": "mejor unidos".

Doncs, no senyors, 500 anys d' experiència són molta experiència. No tenim cap ganes de continuar sentint aquest discurs gastat. És evident que volem ser nosaltres mateixos (com tothom) amb "consulta" (quina por fa la paraula "referèndum") o sense "consulta".
I només depèn de nosaltres, que ens mantinguem ferms i que no deixem les decisions en mans de les "direccions", ni de personatges tèrbols.