dimecres, 6 de novembre del 2013

LA DECONSTRUCCIÓ DEL "ESTADO DE LAS AUTONOMIAS".

Després del penúltim nyap del PP i Wert (amb les beques Erasmus), ahir el PP espanyol i el PP valencià van marcar el perfil clar del què volen (per si algú no se n´ha assabentat a hores d' ara):
Recentralització, Constitució (gairebé llibre sagrat) i exprémer les "autonomies" rendibles (la intervenció d' en Rajoy deixa les coses més clares per a qui encara no ho entenien) i al mateix temps deixa "amb el cul a l' aire" (com diriem en català) al PSC i a UDC, que ja no tenen on agafar-se, els han deixat sense cap argument (ni federalisme, ni pacte constitucional, ni res).

El cas valencià d' ahir (Canal 9) referma l' actitut del PP estatal, no són viables POLÍTICAMENT les TV "autonòmiques", no sempre srveixen als seus interessos.

Coincidim amb l' anàlisi d' en Salvador Cot a Nació Digital:

 

Tercera Via? Canal 9!


L'Espanya de les autonomies està en deconstrucció.
 El tancament fulminant dels mitjans públics valencians fa més que evident quina és la intenció del PP, que passa per recentralitzar els recursos a Madrid i recuperar per a l'estat totes les competències en les quals s'ha basat l'autonomia política dels disset territoris. No hi ha diners per a una televisió en català. Ni n'hi tornarà a haver mai més.

El PP té clar que s'ha anat massa lluny en la descentralització de l'estat i que, ara, la crisi obliga i dóna excusa per liquidar unes estructures institucionals cares i massa costoses políticament. És l'hora d'acabar amb els barons i les seves corts autonòmiques, que compliquen l'autoritat dins dels partits. I encara més quan la batalla fonamental és la derrota definitiva del catalanisme. El govern del PP considera que la Catalunya política existeix gràcies al fet que hi ha una escola, una televisió i una policia. És absurd pensar que contemplen ampliar una autonomia que està arribant al llindar de la independència.

No hi haurà tercera via perquè ells juguen a guanyar. Com diu Enric Morera: "S'han gastat els diners en idiotades i ara decideixen tancar". I la frase val per a Canal 9, però també per al café para todos.