divendres, 27 de juny del 2014

MONTORO , CAT RÀDIO i TV 3

L' estrategia de l' Estat ha estat de recentralitzar, i al mateix temps (paral.lelament) anar ofegant algunes "autonomies" perquè els demanin "si-us-plau" accès als crèdits.
Fa temps que, com qui no fa res, també van tocant la TV3 i Catalunya Ràdio. Que ningú s' enganyi, no és cap casualitat.


Montoro vol ofegar Catalunya Ràdio i TV3 a través de l'IVA

Duart avisa que la CCMA no podrà fer front al canvi de criteri sobre la deducció de l'IVA de l'Estat (Nació Digital).

 "El que se'ns ve a sobre amb aquest canvi d'IVA, que ve amb efectes retroactius des del 2012, té una magnitud que escapa a la nostra possibilitat de fer-li front". Amb aquestes paraules s'ha referit el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA), Brauli Duart, al canvi de criteri de l'Estat sobre la deducció que la CCMA fa de l'IVA. 

Duart ha ressaltat que no hi ha cap canvi normatiu, sinó un canvi de criteri en la interpretació que Hisenda fa de l'IVA que pot deduir la CCMA. Un canvi dels tècnics del ministeri que dirigeix Cristóbal Montoro. "Nosaltres hem deduït l'IVA com sempre s'ha fet a la casa i com han fet la resta de corporacions públiques que hi ha a l'estat espanyol". La CCMA va presentar al·legacions oposant-se al canvi de criteri i continuarà la singladura processal fins i tot als tribunals. 

 La Corporació treballa amb la hipòtesi que ha principis de juliol els "arribaran les actes on s'indicarà la proposta de regularització econòmica que fa Hisenda" i la CCMA podrà presentar al·legacions. Entre octubre i novembre, ha afegit, arribaria la liquidació definitiva i després es passaria "en el cas de disconformitat a la via judicial".  

Una percepció que han compartit els grups parlamentaris. Per la seva part, Albert Batalla, CiU, ha mostrat la seva preocupació per aquest canvi de criteri del govern espanyol i ha denunciat que "no ho posen gens fàcil: Si no és pel múltiplex és per l'IVA i altres qüestions, però sembla que hi hagi una estratègia per ofegar els mitjans públics de Catalunya des del govern l'Estat". Núria Parlón, del PSC, ha indicat que "un canvi de criteri portaria a una situació d'inviabilitat econòmica per part dels mitjans públics".