dijous, 19 de juny del 2014

TOTS/ES HAURIEM DE SABER COM EL REI D´ESPANYA VA FER LA SEVA FORTUNA PERSONAL

Ahir es va acabar el penós regnat del darrer rei espanyol (monarquia imposada, hereva de la dictadura militar, caceres, contactes internacionals sospitosos, fortuna personal feta del no res, 23 F...) moltes coses per aquest rei que els espanyols en diuen "campechano".
Avui comença el regnat del nou rei espanyol, Felip VI a Espanya (que hauria de ser V a Catalunya, ja que els catalans i ningú de la Corona d' Aragó i Catalunya no vam tenir el Felipe I que només era rei de Castella).
Bé, nosaltres, com sempre, ens continuem mantenint en el nostre objectiu: República Catalana.
Ningú ha votat MAI cap monarquia. ni a Catalunya ni a Espanya.
Estem en un món canviant: ara "tenim" dos papes al Vaticà vius i dos reis a Espanya vius, cosa que no havia passat mai.
Per acomiadar el rei que ha marxat (Juan Carlos), no li recordem l´estranya mort del seu germà (realment l' hereu), ni el 23 F, ni les caceres i festes amb personal femení, ni les reunions opaques amb reis d' Aràbia Saudita, Qatar, Emirats Àrabs ...només li recordem que volem saber quina és la seva foruna personal que ha fet enganyant a molts dels seus "súbdits".
Adéu "campechano". Esperem que algun dia estiguis davant la justícia.

 Quina fortuna atribueixen a Joan Carles I? 
(breu nota de la publicació "El Triangle")

| Foto: Irekia (Wikimedia Commons)
The New York Times estimava l'any 2012 que el rei Joan Carles tenia una fortuna de gairebé 1.800 milions d'euros. La xifra, complicada d'obtenir per l'opacitat financera de la Casa Reial,resultava d'un càlcul fet pel diari nord-americà a partir de xifres ja conegudes, va relatar El ConfidencialEl canal de televisióNBC, per la seva part, ha publicat que altres càlculs estimen la fortuna reial per sobre dels 2.000 milions d'euros.

Segons Economía Digital, un informe de la Universitat de Brussel·les dirigit pel professor Herman Matthijs situava, també el 2012, la fortuna personal de Joan Carles I en els1.600 milions d'euros. La Casa Reial sempre ha considerat exagerades aquestes quantitats, mentre que el Govern espanyol, durant l'etapa de José María Aznar, va explicar que alguns càlculs estaven inflats perquè afegien patrimoni de l'Estat al del rei.