dimarts, 24 de juny del 2014

WERT TRACTA CATALUNYA COM UNA COLÒNIA.

La coronació del nou Felip V (a Catalunya), VI a Espanya, el blindatge a l' anterior borbó espanyol, la proposta econòmica d' hisenda, l' engany del no-retorn dels "papers de Salamanca", la nova proposta sobre els ports "espanyols", la posició colonial espanyola sobre la llengua als territoris on no tenim el castellà com a llengua pròpia i un llarg etcètera d' aquesta mateixa setmana, ens porten a definir la tàctica espanyola com la d' un esborrany de nou decret de Nova Planta (de la manera com va implantant-se una manera de fer les coses impositiva, centralista i colonial sobre Catalunya).
No veiem altra manera d' aturar-ho que refermar la nostra posició de referèndum o DUI i la independència pel nostre país. No poden continuar tractant-nos com una colònia i al mateix temps no deixar-nos marxar. No té cap explicació possible el pagament, per part de la Generalitat, de les idees "il.luminades" d' en Wert  tampoc la destrucció de la immersió lingüística en català.
Al mateix temps, hem de donar suport totalment a les iniciatives valencianes per a reclamar els drets lingüístics de 120.000 nens/nenes valencians/es (no 4, com les espanyoles), els drets dels quals sí que són trepitjats constantment.  

Wert cobrarà a la Generalitat 6.057 euros per alumne que vulgui el castellà

El ministre d'Educació assegura que la referència és el cost de l'alumne al sistema públic (Nació Digital).

El Ministeri d'Educació ha fixat aquest dimarts en 6.057 euros la compensació per a les famílies que escolaritzin els fills en centres privats per estudiar en castellà. Una despesa que assumirà inicialment el ministeri i que posteriorment anirà a càrrec del Govern de la Generalitat.

Així ho ha confirmat el mateix ministeri després que José Ignacio Wert hagi manifestat durant la comissió d'Educació al Congrés ha decidit introduir "un barem referencial raonable de compensació, que és el cost de l'alumne en el sistema públic". L'anunci arriba dies després d'un informe del Consell Estat que reclamava a Wert reconsiderar el decret sobre l'escolarització en castellà en centres privats.