dimarts, 12 d’agost del 2014

REFERÈNDUM, TANT SÍ COM NO.

Fins ara hem estat mirant de que dues tendències actuals no ens facin descarrilar els vagons del referèndum. Per una part (interior) el cofoïsme instal.lat en alguns sectors que pensen que ja ho tenim gairebé tot fet, quan encara estem començant.
Per l' altra part (exterior) la tendència unionista a crear noves entitats lerrouxistes que puguin distreure un percentatge de persones important, si poden.
Avui hem mirat una altra tendència (interior) amb preocupació: els que diuen que potser no podrem fer "la consulta".
El primer que volem dir és que comencem a estar cansats de la paraula "consulta" quan tothom vol fer un referèndum (excepte el PP i els ciudadanos, evidentment).
Dit això, ens preocupa que a menys de tres mesos del referèndum i a un mes de l' 11 de setembre, hi hagi personatges polítics rellevants que diguin que si no es fa "no passa res, els anhels continuaran i haurà altres
 9-N". Aquestes persones que diuen això no poden obviar que dient això a tan poc temps del referèndum estan desmobilitzant.
No entenem gaire la posició d' aquestes persones que ho centren tot en el que digui el TC (tot just aquell tribunal que va retallar a bastament el projecte de nou estatut) i aquell tribunal que tothom sap que és un poder que té la darrera paraula (unionista, no catalanista). Com volen que el TC sigui qui digui si és legal o no un referèndum i que es desconvoqui.
Si es desconvoca, esperant a què ? Algú és tan beneit per pensar que dintre d' un any o dos (amb una altra majoria del PP a Espanya) hi haurà algun canvi d' actitut?
Fa temps que diem que s' ha d' aprovar una llei de consultes catalana, que ja anem tard. Ara ja està en l' agenda i lentament hem anat avançant en aquest camí. Doncs ens hem de basar en la nostra legalitat, no en la del TC.
Tampoc entenem l' actitut de CDC ni d' UDC, estem més d' acord en l' opinió del diputat d' ERC, Tardà, quan parla de suïcidi (polític, evidentment). On van CiU?
No tenim altre camí que fer el referèndum, és el que espera la major part de la població d' aquest país, no podem trair cap paraula donada, no podem enganyar als catalans i catalanes i la manera més honesta de saber que pensa i vol aquest país és preguntar-ho en un referèndum. I si no el deixen fer, l´hem de fer igualment.