dissabte, 11 d’octubre del 2014

SOLIDARITAT AMB EL POBLE KURD

No hem de permetre els genocidis orquestrats. Encara és molt recent casos com el d' Srebrenica (a Bòsnia i Herzegovina). La passivitat internacional (especialment de les "potències" quan no s´hi juguen res defensant posicions ètiques) és total, també la de Turquia i els països veïns i els de les monarquies petrolieres que actuen amb tanta rapidesa quan els convé.
I què hem d' esperar de l' ONU? que hagim de lamentar-nos (uns anys després) com a Srebrenica?
Els que mouen els fils de l' Orient Mitjà hauran de respondre davant del món.
Els companys del Comitè de Solidaritat amb el Kurdistan han fet el poc que poden fer, sortir al carrer i denunciar la situació.


Barcelona se suma a la solidaritat amb Kobane
De Vilaweb. 
La ciutat i regió de Kobane, un dels tres cantons autònoms kurds al nord de Síria des de la marxa de l'administració i l'exèrcit sirians ara fa dos anys, viu un setge de les forces del grup Estat Islàmic des de fa un mes. Les milícies kurdes, que lluiten contra els islamistes radicals des de fa dos anys a la zona, de moment han pogut evitar la caiguda i captura total de la ciutat, però topen amb la impassibilitat de la veïna Turquia i la poca efectivitat, fins ara, dels comptats atacs aeris dels EUA contra les posicions d'Estat Islàmic.
L'última setmana, la solidaritat amb la resistència de Kobane s'ha disparat a tot Europa, amb manifestacions i concentracions de kurds i simpatitzants de la causa kurda com la que hi va haver dimarts al parlament europeu a Brussel·les.
Avui és el torn de Barcelona, on el Comitè de Solidaritat amb el Kurdistan ha convocat una concentració, secundada per moltes entitats, per a 'mostrar la solidaritat amb Kobane, denunciar el silenci de la comunitat internacional i demanar una intervenció que eviti una veritable matança'.
És a les cinc de la tarda a la plaça de Catalunya, i s'ha previst que les persones concentrades vagin després al Consolat de Turquia situat a la vora per a denunciar que aquest país 'ha blocat les ajudes a Kobane, no deixa entrar els kurds turcs que volen anar a defensar-la i ha reprimit amb duresa les mobilitzacions solidàries amb Kobane', que ha fet desenes de morts fins ara i milers de detinguts. A més, afegeixen, 'són incomptables les mostres de connivència entre el govern turc i Estat Islàmic'.