dimarts, 15 de maig del 2012

BANKIA, EL PP, LA MANIPULACIÓ D´AUDITORIES (I ACEBES)...

 

Acebes: de l'11-M a Bankia... i més enllà

No ens pot estranyar la vinculació BANKIA- PP (madrileny i valencià)- CAJA MADRID i un seguit de persones totes elles vinculades (algunes familiarment) amb AZNAR, ESPERANZA AGUIRRE o RATO.
Era el seu banc de referència (a més a més del Central d´Espanya), per això no hi feia res manipular auditories, per això ACEBES era peça clau.
Bon article d´en Partal (a Vilaweb):

Els qui van viure en directe l’11M no crec que hagen oblidat Ángel Acebes, una de les grans estrelles mediàtiques d’aquella tràgica jornada. Com a ministre d’interior va ser el responsable del gran engany, culpant a ETA de les morts, que va intentar José Maria Aznar i després de l’arribada de Zapatero, ridiculitzat i atacat de forma massiva, simplement va semblar que es fonia en el no res. Però…
Ara va i dius: Bankia és el banc del PP. Ho sap tothom això. És la suma de Bancaixa i Caja Madrid, dues entitats políticament controlades com cap altra i al servei de les bogeries vàries dels populars valencians i madrilenys. La suma, la gran pilota que van intentar convertir en sistèmica, ho havia de ser encara més per força. Així que tu penses que Bankia és el PP i ells pensen en Rato, don Rodrigo.
I Rato va i comença a cridar els seus amics. Acebes s’avorria al parlament després d’haver-se distanciat de Rajoy. I va entrar a formar part del consell d’administració d’una immobiliària de Caja Madrid. La decisió li va valer una bona polèmica al congrès, on menava una vida més aviat discreta, però el va acomodar en el circuit de negocis.
Circuit on va saltar de ple amb l’arribada triomfal de Rato a Bankia. Tot just formada l’entitat el ministre d’Aznar, cridava Ángel Acebes, un altre ministre d’Aznar a formar part ‘com a independent’ del consell d’administració. Un consell, cal aclarir això, format per vint-i-un membres només que ells sols van consumir l’any passat nou milions d’euros en sous i dietes.
I quina feina fèia Acebes per a Rato a Bankia? Doncs la mateixa que feia per Aznar al govern espanyol. O siga intentar controlar la informació. En aquest cas la més sensible de totes car Acebes era un dels responsables del comitè d’auditoria. Cosa que significa que va ser un dels que va pressionar a l’empresa d’auditoria Deloitte per tal de fer-li dir que Bankia estava valorada en 12.000 milions a pesar que el valor comptable era de 8.000 i el de borsa tot just si arribava ja als 2.000. Total, si has intentat convèncer al món que un atemptat suicida jihadista era en realitat obra d'uns Amorebieta, doncs ja no vindrà d'ací.
Però igual que va passar amb les famoses dues línies d’investigació de l‘11M en aquesta ocasió la feina també se li va desbaratar a Bankia en aquest cas de forma sobtada. En un atac de responsabilitat Deloitte es va negar a signar els papers de l'auditoria quan ja portava messos fent-la i amb això es va precipitar el final de Rato, de Bankia i de tot el que hi penjava. D’Acebes també?
Doncs no. D’ell no. Perquè en un exercici d’anticipació bastant més que sosprenent el ministre de les dues línies d’investigació i el conseller de les pressions a les auditories va fer de nou un bot, ara tres setmanes. Cap a on? Cap a un altre consell d’administració, el de l’elèctrica Iberdrola, molt més segur en els temps que corren. I ho va fer també com a conseller independent tot i que és difícil obviar el fet que Bankia és un dels accionistes de referència d’Iberdrola.
Avui, per tant, Acebes es mira el xou celtibèric comodament instal·lat en la gran taula d’Iberdrola mentre les navalles volen sobre Bankia i els seus amics. I a que no saben de quin tema s’ha encarregat a Iberdrola, el ministre de les dues línies d’investigació i el conseller de les pressions a les auditories? Doncs per no perdre el costum també de les auditories.
La pregunta sobre com és possible que l’home que intentava manipular les auditories de Bankia i va manipular els atemptats de Madrid puga estar ara al càrrec de les dades públiques d’Iberdrola, sense que passe res ni s'escandalitze ningú, no crec que tinga una resposta fàcil. Però és veritat que explica moltes coses sobre com funciona aquesta cosa que en diuen Madrid.