dijous, 17 de maig del 2012

LA INTERVENCIÓ DE CATALUNYA PER PART D´ESPANYA, JA TÉ DATA.

 

Catalunya serà intevinguda al novembre, segons l'economista Edward Hugh

Fa alguns dies un conegut bloc alertava que als Estats Units es donava per fet que el Govern espanyol intervindria "las autonomias" i també donava per fet que Catalunya era una de les prioritats.
Vam tenir l´encert d´escoltar a Edward Hugh, prestigiós economista, al programa Singulars. Ell va posar data a la intervenció (i això està bé perque per fi sabem a quin joc juguem), el dia següent Montoro deia que "ahora vamos bien" (son ells els que van bé, nosaltres fa temps que no anem bé).

Una pregunta ens agradaria fer als entesos: com poden explicar que una "autonomia" que és el primer contribuent net a la caixa espanyola (ells tenen les claus) hagi de ser la segona en ser intervinguda ?
No crec que hi hagi cap economista al món que ho pugui explicar (excepte Montoro).
Tothom sap que la intervenció de Catalunya serà política, no econòmica. El que cal saber és si nosaltres estem disposats a callar i si té pensat "com gestionarà la situació " l´actual President de la Generalitat.       

Catalunya serà intervinguda el mes de novembre pel govern espanyol, ha pronosticat l'economista gal·lès Edward Hugh, que fa vint anys que viu a Catalunya, és col·laborador del premi Nobel d'economia Paul Krugman i és conseller independent de Catalunya Caixa. Hugh ho va dir al programa Singulars, del 33, en què també va participar l'economista Jonathan Tepper, analista econòmic en mitjans com la BBC, CNBC i Bloomberg.
Hugh va opinar que la primera comunitat autònoma intervinguda seria Astúries, que no pensava pas que el País Valencià ho fos, malgrat l'enorme quantitat d'impagaments que té, i que a Catalunya li tocaria a final d'any. No pas per raons estrictament econòmiques, sinó polítiques, 'amb la lògica del partit per davant del país'.

Tepper va plantejar com a única sortida possible per a la recuperació de l'economia espanyola i per al creixement, la sortida de l'euro, abandonant l'eurozona; reestructurar, o condonar, una part del deute; fer una devaluació de la pesseta del 35%, abaixant sous i preus. Segons Tepper, Espanya ha de fer una devaluació interna que només s'ha fet en el terreny immobiliari.

En opinió de Hugh, haurien d'entrar diners públics des d'Europa al sistema bancari espanyol, perquè és una manera de fer comprometre tots els països, sobretot Alemanya, amb el que està passant.

Les anàlisis de Hugh i Tepper va tenir un enorme impacte a la xarxa, i l'etiqueta #singulars, i els noms de Jonathan Tepper, Edward Hugh i Jaume Barberà, el presentador, van ser trending topic.