dimarts, 9 d’octubre del 2012

POLÍTICS ESPANYOLS, NO UTILITZEU MÉS CATALANYA, NO VOLEM MÉS MANIPULACIÓ.

Aquests dies hem pogut veure una "ofensiva mediàtica" conjunta PP-PSOE :declaracions de la Saenz de Santamaria (dient que l´independentisme és un "caprici"), la Sanchez-Camacho (dient que valorava manifestar-se el 12 d´octubre, amb Falange?), les declaracions d´en Rajoy i del Ministre espanyol d´exteriors (l´independentisme és el culpable de que la "marca Espanya" no se´n surti), el Ministre de Justicia Gallardon (sense Catalunya, Espanya podria haver de sortir de l´euro), Felipe González i Alfonso Guerra posicionant-se contra la independència (no esperavem cap altra cosa), les declaracions de la Chacón i el president extremeny (sense comentaris per part nostra a cap dels dos). Això sense comptar l´acompanyament pujat de to de La Razón i de El Mundo, i algunes ràdios i tv espanyoles.

Bé, ja han passat a l´atac després de la "sorpresa" de l´11 de stembre. Sorpresa perque mai havien entés res de Catalunya, cap d´aquests personatges, i d´això també en tenen culpa els nostres dirigents catalans que mai havien parlat clar d´alguns temes on durant anys hi ha hagut una mena d´autocensura a Madrid.

Dels comentaris de tots aquests personatges, només ens interessa una mica un d´ells. El del Ministre de Justicia (ens sembla el més clar de tots). Després d´intentar-nos posar la por al cos a tots els catalans i catalanes amb teories com que "sortirem de l´euro" o que "sortirem d´Europa". Teories que ells no podem argumentar amb res sòlid. Ara queda clar el fons: la por pròpia (espanyola), perque sense Catalunya, Espanya no sortirà endavant i amb aquesta constatació encara menys ens deixaran marxar.   

En relació als altres comentaris d´aquests dies, només comentar que la manipulació ha estat (i serà) constant:
la realitat no és que l´independentisme "crei dubtes en la marca Espanya" o que els "mercats no ho vegin tant clar". LA MARCA ESPANYA TÉ MOLTS FORATS I ALS MERCATS ELS ÉS IGUAL QUE A LA PENINSULA HI HAGI 2 ESTATS O 5.
La raó per la qual Europa i el món veuen Espanya amb poca confinança són aquestes, que ja assenyalava l´alcaldessa d´un poble de Màlaga:
1. 23.000 milions d´euros de diner públic han servit per a "salvar" un banc que podein deixar caure (BANKIA).
2. A Andalusia, els grans terratinents acaparen el 80 % dels ajuts de la Unió Europea. 10.000 milions d´euros anuals dóna l´Estat espanyol a l´Església Catòlica.
4. Hi ha sous de més de 140.000 euros que continuen tenint els alts càrrecs de l´Estat, el President del Consejo General del Poder Judicial, del Tribunal Constitucional, etc. EN PLENA CRISI.
5. El rei espanyol i familia tenen un pressupost directe de 9 milions d´euros anuals i partides indirectes que sumen més de 200 milions d´euros anuals.
6. Els "espanyols" tenen més de 340.000 milions d´euros en paradisos fiscals.
7. Les dues "figures" de la política espanyola (Aznar i González) cobren pensions públiques de 82.000 euros anuals i amés amés afegeixen sous de consells d´administració de Endesa i Gas Natural de més de 120.000 euros. El millor que podrien fer aquests dos personatges és CALLAR.
8. Els bans espanyols reben prestecs del Banc Central Europeu amb un 1% d´interès i després el deixen a particulars, ajuntaments  i altres amb un interès del 6 %.
9. El PP decideix pujar l´IVA i en ell inclou cultura, ensenyament, etc.i a més enfonsa als petits empresaris.

AIXÒ ÉS EL QUE NO ENTENEN ELS EUROPEUS I ALTRES I PER AIXÒ NO ES REFIEN DE LA MARCA ESPANYA NI D´ESPANYA.

Però podem afegir més coses que ens fan entendre la manca de confiança exterior:

10. La recentralització de l´Estat i supressió d´"autonomies".
11. el poc respecte a les llengües i l´atac convulsiu contra elles.
12. l´intent de centralització de punts claus d el´ensenyament.
13. la modificació de la Llei de Costes.
14. La tossuderia de no donar suport al corredor mediterrani, per part de Madrid.
15. La protecció desmesurada de l´energia nuclear i la marginació de les energies alternatives (molt ben vistes a Europa, però no a Espanya).
16. L´enfonsament de part del sector primari (agricultura, ramaderia, pesca, boscos...) i del sector secundari (especialment petites i mitjanes empreses). Un exemple: Espanya rep més del  50% dels subsidis europeus en pesca, que es destinen gairebé en exclusiva a la gran pesqueria industrial.
17. Politica exterior erràtica recolzant "amics" de dubtosa condició: rei del Marroc. rei d´Àrabia Saudita, govern de Guinea Equatorial, dreta mexicana, dreta colombiana...).
18. Retallades a la llei de dependència que deixa a moltes families en una situació insostenible.

SI VOSTÈS LI HAGUESSIN DE DEIXAR DINERS A UN PAÍS AMB AQUESTS PROBLEMES, LI DEIXARIEN ?
NO LI DEIXARIEN, PERQUE SEGURAMENT NO ELS TORNARIA.
I AQUEST ÉS EL PROBLEMA. EL PROBLEMA NO ÉS SI PUJA L´INDEPENDENTISME O NO.
EL PROBLEMA D´ESPANYA ÉS UN ALTRE, NO ENS VULGUIN ENGANYAR I DEIXIN DE MANIPULAR ELS ESPANYOLS EN CONTRA NOSTRA.