divendres, 11 de gener del 2013

COMENTARI DE DUES NOTICIES: KURDISTAN I GALLIFA.

Entre ahir i avui hi ha hagut dues noticies que ens han sobtat (una negativament, l´altra positivament):

1. la primera, tràgica, l´assassinat de tres persones kurdes a París. Lamentem aquest fet i la manera com s´ha produït (una veritable execució i al centre d´una capital europea de les més importants). Un cop contra representants d´un poble milenari, reprimits constantment, i exiliats permanents per defensar les seves idees i la seva identitat.
Caldrà veure que en diuen ara els represors habituals (Turquia), els governants amics dels represors, les organitzacions militars internacionals (en una d´elles també hi som "gràcies" al PSOE), l´ONU, els "pijos-progrés" de les esquerres europees que no ho són d´esquerres i tot un conjunt de gent que fa molts anys que parlen sense dir res que valgui la pena. També caldrà veure que en diu el sr. Solana, aquell que es felicita que el Kurdistan iraquià tingui "estructures d´estat" però que no parla mai del Kurdistan turc i no vol ni sentir parlar d´una possible independència de Catalunya. 
Mentre tots ells i els nostres governants (dels anomenats països occidentals) només miren pels seus interessos particulars o de partit, la població kurda continua patint de primera mà la repressió i en aquest cas, com d´altres, les execucions que no es permetrien en gaires països del món.


2. La segona, positiva, diriem que imaginativa. A Gallifa (on governa Solidaritat, i ho posem perquè en alguns mitjans semblava que els feia mandra posar-ho), se n´han sortit de l´estira i arronsa amb aquella Delegada (per dir-ho d´alguna forma) anomenada Llanos de Luna que pensa que l´objectiu més important a Catalunya és espanyolitzar i, evidentment, posar les banderes espanyoles arreu.
No haviem quedat que el PP i la Camacho deien que només s´ocuparien de les "coses importants" ? i ara ens venen amb posar les banderes o canviar el nom de la Universitat de Tarragona. No ens enganyem, les "coses importants" són mantenir el nacionalisme espanyol a Catalunya, ja ho dien fa uns anys: "España, lo único importante".  
Suport total a l´alcalde de Gallifa, Jordi Fornas.
Per cert, quina raó hi ha per atacar a Solidaritat (fins i tot ara que estem fora del Parlament) en els decadents forums de les xarxes? 

Gallifa compleix la llei amb una minibandera espanyola

L'alcalde de Gallifa, Jordi Fornas, davant la bandera espanyola del tamany d'un pam Foto: ACN

Una minibandera espanyola, de la mida d'un pam i un cost de dos euros, ha estat la solució que ha trobat Jordi Fornas, alcalde de Gallifa (Vallès Occidental) per complir la llei i obeir el requeriment de la delegada del govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna, que demanava que onegés la bandera espanyola al consistori.

L'alcalde ha explicat que la llei diu que la bandera espanyola no pot ser més petita que les altres banderes que ocupin la façana, però que en canvi no especifica cap mida quan oneja en solitari. La bandera ha tingut un cost de 2 euros i va ser comprada en un quiosc de la Rambla de Barcelona i de fet, se n'han comprat tres per tenir-ne de recanvi. Ara l'estelada i la senyera onegen a la Plaça de l'Ajuntament junt amb la bandera del poble, ja que per poder complir el requeriment, l'alcalde ha fet treure les tres banderes de la façana. Paral·lelament, ha penjat la minibandera a la façana de l'edifici consistorial, just a sota de la inscripció "Casa de la Vila".

Fornas, de Solidaritat per la Independència, ha assegurat que "estem complint la llei al peu de la lletra" i ha afegit que "hem posat la bandera de la mida que hem considerat més oportuna". "Cal estalviar en banderes espanyoles; esperem que d'aquí poc temps ja no ens en facin falta", ha afirmat, i ha animat els municipis que es troben en la mateixa situació a aplicar aquesta solució.