diumenge, 27 de gener del 2013

REFERÈNDUM VINCULANT, ARA I AMB UNA SOLA PREGUNTA



Després de la primera etapa amb la Declaració de Sobirania, ens sembla que als dirigents polítics catalans els falta aire (o no poden agafar aire).
Ens han sobtat les declaracions d´aquests dies:

1) Diuen que volen fer una "consulta". Insistim: s´ha de fer un REFERÈNDUM, la consulta ja la vàrem fer fa uns anys (2009-2010). Ara no podem fer una altra consulta. No ens cal una consulta, ens cal UN REEFRÈNDUM.

2) Diuen que "no cal que sigui vinculant". Però, per a què volen fer una consulta o referèndum si no és VINCULANT?  No podem esmerçar tantes energies en una activitat no vinculant i que no reconeixerà ningú.

3) Diuen que "Hi pot haver una pregunta, o més d´una.." A veure, la pregunta ha de ser clara (Si o No) i no pot haver-hi moltes preguntes perquè no es poden fer preguntes que no es poden assumir (no es pot assumir, per exemple, el federalisme perquè l´altra part que s´ha de federar no ho vol). Per tant, siguem seriosos: LA PREGUNTA HA DE SER UNA I CLARA (no es pot enredar a la població).

4) Qui pot participar? Doncs està clar. Si s´ha aprovat una Declaració de Sobirania, està clar que qui té la SOBIRANIA és el poble català i és aquest qui ha de votar i decidir. A què esperen?

5) No hi ha data. Diuen que "si pot ser el 2014...". Però preveuen que els impediments de l´Estat espanyol seran molts i es pot allargar. Ja sabem que no serà fàcil, però per això mateix quan abans fessim el referèndum millor. Com més temps passi pitjor perquè ens quedarem enredats en la seva teranyina (Tribunal Constitucional).

A veure si són conseqüents els partits que governen i no els tremolen les cames. La situació política en
l´àmbit espanyol és molt clara.
Haurem de fer un seguiment perquè es pugui donar una segona etapa: La DECLARACIÓ
D´INDEPENDÈNCIA. I evidentement, ens alegra que Solidaritat continuï treballant perquè aquest camí continuï.