dijous, 3 de gener del 2013

LLANOS DE LUNA INTENTA NEUTRALITZAR LA INTERNACIONALITZACIÓ DE LA CAUSA CATALANA.

Mentre nosaltres anem fent poc a poc (a passes molt petites), des d´Espanya ja fa molts mesos que treballen i aquesta feina és la que fa que algun mitjà digui que si s´arriba a fer un referèndum el guanyaran.

Això ens dóna dues perspectives: no podem afluixar ni caure en "el cofoïsme" i per una altra part, la possibilitat d´incidència exterior ha de ser clara i nítida.

Llanos de Luna (delegada del Govern espanyol a Catalunya) no ens sorprèn no fa cap feina institucional espanyola, fa una feina de partit (PP) espanyolista:

 La contrainformació diplomàtica de Llanos de Luna sobre Catalunya

La delegada del govern espanyol al Principat protagonitza una campanya per neutralitzar la internacionalització de la causa catalana

Maria de los Llanos de Luna amb l'ambaixadora de Suècia a Espanya, Cecilia Julin Foto: DdG

Mentre que l'actual Govern encara discuteix si la conselleria de Presidència ha d'incorporar el nom de "Relacions Exteriors", l'Estat espanyol ja fa dies que ha activitat tota la seva diplomàcia política i financera per aigualir l'acollida internacional que està gaudint la causa catalana.

Així ho asseguren tant els eurodiputats Raül Romeva com Ramon Tremosa així com les antenes que la Generalitat té posades en llocs estratègics per prendre la temperatura de com es veu el conflicte Catalunya-Espanya al món.  Una estratègia espanyola que, fins i tot, té un cap de pont a Catalunya de la mà d'un autèntic bastió de l'Estat amb oficina a Barcelona, la delegació del govern espanyol al Principat.

Maria de los Llanos de Luna, la dona de l'Estat espanyol a Catalunya, ja fa mesos que protagonitza un servei de contrainformació utilitzant el cos consular que es troba a Barcelona així com qualsevol legació diplomàtica que vingui a Barcelona per intentar desarticular l'ofensiva catalana d'internacionalització del conflicte.

Com a mostra, Llanos de Luna va mantenir el passat mes de novembre un esmorzar de treball amb el cos consular ubicat a la capital catalana. Una trobada on va recordar-los que "les úniques relacions que es poden establir poden ser les que s'estableixen entre els estats que representen els cònsols i el govern d'Espanya". Tot un avís a navegants només quinze dies després que el president de la Generalitat, Artur Mas, demanés al mateix cos que "fes de missatger del procés català" .

Però Llanos de Luna no s'ha quedat aquí. La delegada del govern espanyol ha aprofitat tota escletxa i tot acte d'agenda amb reminiscències internacionals per recordar que qui mana a Espanya és el govern central i espantar la tafaneria que aixeca el cas català al cos diplomàtic.

Amb aquesta intenció els darrers mesos, Llanos de Luna s'ha reunit amb l'ambaixadora de Suècia a Espanya, Cecilia Julin; del Marroc s'ha reunit  amb el ministre delegat del cap de govern , Abdellatif Maâzouz, amb el cònsul a Barcelona, Ghoulam Maichane, i amb el mateix ambaixador marroquí, Ahmedu Uld Suilem; amb la representació diplomàtica i comercial de Panamà; amb el  Secretari General de la Unió per la mediterrània, l'ambaixador Fathallah Sijilmass; amb l'ambaixador de Noruega a Espanya, Johan Christopher Vibe; amb el govern d'Andorra; amb l'ambaixadora de Moçambic,Fernanda Lichale, o l'ambaixador d'Alemanya a l'Estat espanyol, Reinhard Silberberg així com dues vegades amb el Banx Xinpès d'Indústria i Comerç, entre d'altres.