dijous, 22 de març del 2012

NO HEM DE PAGAR ELS PEATGES DE MADRID.


Per Bertran és una “clara demostració” que a la ciutadania catalana li toca jugar el paper de “cornuts i pagar el veure” · “Mas està posant la guineu a vigilar les gallines amb el PP a la CORPO”

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha anunciat que la formació independentista promourà una Declaració Institucional perquè el Parlament català i el Govern de la Generalitat evitin que els catalans paguin els peatges de Madrid. Segons Bertran, cal llençar un missatge molt clar per aturar aquesta sagnia econòmica “mobilitzar i plantar cara”.

Bertran ha posat de manifest que aquesta temptativa proposada per la Ministra de Foment, Anna Pastor, és una “clara demostració” que a la ciutadania catalana li toca jugar el paper de “cornuts i pagar el veure”. El diputat ha titllat d'“indignant que els que més anys hem estat pagant peatges a l'estat espanyol ara se'ns vulgui allargar més aquesta agonia i asfixia per salvar els peatges de Madrid que gaudeix de la gran majoria de les seves autovies de manera gratuïta”.

D’altra banda, també s’ha mostrat sorprès que el president de la Generalitat, Artur Mas, defensés ahir a Brussel·les el pes del PP a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) considerant-ho: “un símbol de normalitat". Bertran ha titllat aquesta afirmació del president de “totalment errada , equivocada i desafortunada” i ha recordat a Mas que “és el PP qui està prohibint i il·legalitzant TV3 al País Valencià, prohibint la normalització lingüística a les Illes Balears, impedint q es pugui parlar català al Parlament Europeu o imposant políticament, i servint-se de la judicatura, el castellà a l'escola”.

“És totalment desafortunat que Mas consideri positiu atorgar la vicepresidència de TV3 i Catalunya Ràdio a un PP totalment hostil al català” i ho ha comparat amb un símil: “Mas està posant la guineu a vigilar les gallines amb el PP a la CORPO”.

Finalment Bertran ha insistit que “encara estem a temps que el PP no assoleixi aquestes quotes de poder després de tot el que ha costat construir TV3 i Catalunya Ràdio”.