dijous, 30 de maig del 2013

CATALUNYA-ESPANYA: EL DIVORCI ÉS COSA D'UN.

Ahir vam veure el "Singulars" (esperem que no s'enfadin el sr. Lara i el sr. Rossell, que jugaven per l´altra cadena catalana):
S' hi pot estar més o menys d'acord en algunes coses, pero el que ningú pot negar és que el sr. Vestrynge parla clar i coneix els dirigents del PP i el nucli de poder a Madrid.

Interessant l' entrevista:

http://www.tv3.cat/videos/4592052/Jorge-Verstrynge-Un-llarg-viatge.

També ens ha semblat interessant un comentari que hem llegit a la xarxa i que és la clau per entendre la posició del psc-PSOE d'aquests dies:
  El divorci efectivament és cosa d'un mentre que el matrimoni és cosa de dos. Doncs bé, els sociates catalans ho entenen tot a l'inrevés. Neguen el dret de Catalunya a la independència perquè figuraria que això ho hauria de decidir 'el conjunt dels espanyols' però en canvi sí que estan a favor del federalisme malgrat que Espanya no vol ni sentir-ne parlar.

Jorge Verstrynge: «Teniu tot el dret a marxar d'Espanya»

L'exsecretari general del PP assegura que "el divorci és cosa d'un"

Jorge Verstrynge és doctor en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid, on actualment és professor titular d'aquesta matèria, exsecretari general d'AP, antecessor del PP, i ara un dels opositors més ferms a les polítiques d'austeritat ha defensat aquest vespre la legitimitat no només d'una consulta sinó d'una Catalunya independent.

En el programa Singulars emès aquest vespre, Verstrynge ha recordat que el "divorci és cosa d'un" i que el "poble català té tot el dret a marxar d'Espanya". "Si els catalans volen la independència no hi ha ningú que ho pugui impedir", ha sentenciat el sociòleg recordant que "la descolonització castellana encara no ha acabat".

Verstrynge ha defensat que la "legitimitat està per sobre de la legalitat" tot i que ha argüit que l'actual Constitució podria encabir la consulta. Així mateix ha ironitzat respecte com gestiona Espanya la crisi catalana:"veient com actuen a Madrid davant la qüestió catalana semblen tan tontos que una mica més i no neixen". Això sí, ha demanat que "Si us plau no deixem sola Espanya!". "¡Ojalá no os vayáis!", ha demanat Verstrynge.