divendres, 3 de maig del 2013

L´UNICA SORTIDA ECONÓMICA CATALANA ÉS LA SORTIDA D´ESPANYA.

Aquests dies dues noticies prou evidents: per una part una bona intervenció del CCN al programa "singulars" a la Tv catalana que potser cal repassar per respondre als atacs continuats des d´altres territoris:


La segona noticia, la bufetada a la proposta espanyola de divulgar "los toros" entre els nens:


Facebook i Youtube contra els toros

Facebook ha comunicat a la web "Toros para niños" el tancament del seu perfil perquè "incompleix les normes de publicació". Aquest mitjà es dedica específicament a fomentar l'afecció taurina entre els nens, als quals porten a alguna plaça i els introdueixen la festa amb arguments bàsicament de tipus ecològic/identitari. Els responsables de "Toros para niños" tenen la poquíssima vergonya d'explicar als nens una mena de conte on s'omet la tortura i mort de l'animal i se'ls fa creure que el toro, després de la corrida, torna viu al camp on l'espera "una llarga vida" engendrant vedells i "vivint feliç rodejat d'altres animals". Aquest és el nivell ètic dels que defensen la tauromàquia.

I mentre Facebook protegeix els nens de la incitació la Fiesta Nacional, Youtube ha decidit censurar les imatges de toros en les quals sigui molt explícit el patiment de l'animal o es faci evident la sagnia que pateix abans de morir. Youtube, per tant, ha infligit una segona derrota moral a la festa més espanyola, que es veu creixentment assetjada pels grans transmissors de continguts digitals.

En definitiva, el món sencer comença a incomodar-se amb l'obstinació espanyola per mantenir, fora de temps, una activitat insostenible moralment. I en aquest combat just, com en d'altres, Catalunya forma part del món