dimarts, 3 de juliol del 2012

BARCELONA, POSA´T FATXA ? ON ETS PUIG ?

Ja sabem (i no ho acceptem) que els nostres esportistes no puguin competir internacionalment representant Catalunya, també sabem que "La roja", en Nadal, Gassol, Alonso, etc. són les icones del nacionalisme espanyol i que no és la nostra sel.lecció ni ens representen.

Algú sap perquè la televisió de Catalunya va transmetre "la rua de la roja" de Madrid, va sonar "la voz de su amo"?

Però el que no podem acceptar MAI és que aquests fets esportius siguin l´excusa necessària per omplenar de fatxes Barcelona, Manlleu o Manresa.

Tot el suport a SI, ICV i ERC que demanen la compareixença de Felip Puig. On era ? No hi ha cap control sobre els elements fatxes a Catalunya ? O volen una Barcelona, posa´t fatxa, com deia l´editorial de N.D.

       ICV, SI i ERC porten els ultres de la «Roja» al Parlament

Demanen la compareixença a la comissió d'Interior del conseller Puig i els ecosocialistes presenten una bateria de preguntes sobre els fets

Preocupats. Així s'han quedat els grups parlamentaris d'ICV-EUiA, ERC i el subgrup SI en veure les imatges de les celebracions que els "ultres" van realitzar tant a Barcelona com a Manlleu, Manresa o altres nuclis de Catalunya. Unes imatges que els han mobilitzat per demanar explicacions al Departament d'Interior per tal que el conseller del ram, Felip Puig, comparegui al Parlament per respondre al que consideren "la sensació d'impunitat amb la que actuen els grups ultres a Catalunya"

En aquest sentit, segons ha pogut saber Nació Digital, ICV-EUiA ha presentat una bateria de preguntes per escrit per tal que el conseller Felip Puig les contesti en la comissió d'Interior de la cambra catalana. Del plec presentat, els ecosocialistes volen respostes sobre quin operatiu es va muntar, sobre les investigacions que s'estan portant a terme i quins plans té la conselleria per perseguir aquest tipus d'actuacions. ERC també ha anunciat una iniciativa semblant a través de la portaveu, Anna Simó.

Per la seva banda, SI ha demanat la compareixença del conseller en comissió perquè expliqui la "sensació d 'impunitat d'aquest celebracions i, en canvi, desautoritzin manifestacions independentistes".

 Barcelona, posa't fatxa

L'article 607.2 del Codi Penal obliga a sancionar amb pena de presó d'entre un i dos anys als que "justifiquin (...) o pretenguin la rehabilitació de règims o instituccions" de tipus nazi o feixista. És una norma del 1995, molt tardana respecte a la legislació general de la majoria de les democràcies europees. I, de fet, normalment ni tan sols s'aplica.

Però potser ha arribat el moment d'acabar amb la impunitat. Ahir, aquest reportatge gràfic de Nació Digital -una molt bona feina de Jordi Borràs- va demostrar que nazis, feixistes i falangistes es passegen per Barcelona amb gran tranquil·litat i moltes ganes de gresca. Fins el punt que es permeten apallissar immigrants al bell mig del carrer. Afortunadament, Solidaritat, ERC i Iniciativa han demanat explicacions al Parlament per aquesta curiosa laxitud del Departament d'Interior, tan impetuós amb d'altres col·lectius. El cas és que la plaça d'Espanya es converteix en territori ultra cada cop que els fatxes entren en fase d'excitació. Així que vejam què diu el conseller Puig.

Cal aplicar la llei i això implica investigació i detencions. I em costa d'entendre -sense ironies- com és que no són els diputats de PP i Ciutadans els més interessats en treure del mig tota aquesta púrria feixista que es refugia en una samarreta que ells aprecien.