dijous, 12 de juliol del 2012

PROPOSTA DE S.I. A LA CIMERA DEL PACTE FISCAL.

Aquesta és la proposta que avui entregarà S. I. (Solidaritat Catalana) a la resta de les forces polítiques a la cimera del Pacte Fiscal per avançar decididament cap  a l'Estat propi. Cal llegir-la per conéixer què proposa S.I. (sense intermediacions ni interpretacions dels mitjans de comunicació) i saber amb precisió quina és la  contribució de S.I.

PROPOSTA DE SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA: El PACTE FISCAL AMB ESTAT PROPI
En els 32 anys d’autonomia política, Catalunya ha acordat fins a cinc pactes fiscals amb el govern espanyol. Cap ells, però, no ha aconseguit acabar amb l’espoli fiscal del 40% de tots els impostos que paguem els catalans a mans de l’Estat.
Davant d’aquesta evidència, la propera proposta de pacte fiscal que es plantejarà a l’Estat espanyol, no pot ser un sisè pacte fiscal més, sinó que ha de significar un canvi transcendent que permeti acabar amb l’espoli fiscal que patim.
El mecanisme per assolir aquest objectiu d’acabar amb l’espoli fiscal, ha de ser el de dotar a Catalunya d’atribucions d’Estat en matèria fiscal, especialment la capacitat de recaptar tots els impostos i cotitzacions socials suportats a Catalunya.
Per tot això, el Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a assolir un model de finançament basat en atribucions d’Estat en matèria fiscal, que posi fi al dèficit fiscal de Catalunya amb l’Estat espanyol en base als següents principis:
1) Recaptació, per part de la Generalitat, de tots els impostos i cotitzacions socials suportats a Catalunya. L’Agència Tributària de Catalunya recaptarà tots els impostos, taxes i cotitzacions socials que paguen els ciutadans i les empreses de Catalunya i els gestionarà, liquidarà i inspeccionarà.
2) La Generalitat de Catalunya tindrà capacitat normativa sobre tots els impostos, taxes i cotitzacions socials.
3) Catalunya no pot, ni pensa renunciar a aquestes atribucions d’Estat en matèria fiscal, i, per tant, en cas de no assolir-les mitjançant l’acord amb l’Estat espanyol les cercarà a través de la via de l’Estat propi, segons els procediments democràtics establerts pel Dret internacional. Els principis del present pacte fiscal no seran, per tant, retallats en la negociació amb l’Estat espanyol.