dijous, 26 de juliol del 2012

PACTE FISCAL O INDEPENDÈNCIA ?


PACTE FISCAL O INDEPENDÈNCIA ?



Creiem correcta la votació de SI (Solidaritat catalana per la independència), clara i contundent, sense tacticismes.
Ja ens agradaria que es pugués votar per un pacte fiscal. Però no ens podem enganyar: no serveix de res.
De què servirà fer un projecte de pacte fiscal (això sí que no sigui, ni de lluny, inconstitucional amb la constitució espanyola)? I després acordar-lo i esmenar-lo i després portar-lo a Madrid i negociar-lo? Per després retallar-lo allà i retornar-lo amb esmenes del PP per inconstitucional ?
No veuen que aquesta pel.lícula ja l´hem vist massa vegades ?

El PP ahir deia que el Govern català no havia de crear frustració entre els catalans i tenen una part de raó, perquè l´únic projecte que no generarà frustració si anem junts, és el projecte per la independència del país.
No se n´adonen que perdrem dos anys (i potser fem curt) negociant, debatint i retallant per al final dir que no pot ser un pacte fiscal perquè està fora de la LOFCA ?
No han vist les reaccions de Montoro (l´espanyolisme instal.lat) o de Rosa Díez (l´espanyolisme en alça). Dos no negocien, si un d´ells no vol negociar, i el Govern espanyol no vol i tampoc té cap necessitat de negociar res, ja que li paguem igual.

Ens va agradar la posició de SI i la intervenció del diputat Uriel Bertran, també ens agrada que les CUP s´hagin posicionat, com era d´esperar, per la independència com un projecte creïble.     

Us hem penjat l´enllaç de la intervenció de SI.