dissabte, 28 de juliol del 2012

NI PACTE FISCAL, NI SEL.LECCIONS CATALANES, PERÒ SÍ AUGMENT DE PEATGES.

     En només tres dies el Govern espanyol ha deixat molt clares tres coses: del pacte fiscal ni parlar-ne, diuen que ja en parlarem quan s´acabi la crisi (semblaria un acudit, si no fos que és un tema seriós), de sel.leccions catalanes ni parlar-ne, diuen que estan molt contents de la participació catalana en els seus "exits" (només cal veure la cara de Gassol ahir), i, això sí,  els peatges de les autopistes s´apujaran abans del previst (aquesta mitjanit mateix, amb quin criteri s´ha d´afavorir Abertis abans d´hora ?). 

Els espanyols parlen clar no en volen sentir parlar dels plantejaments catalans i punt. En el tema esportiu sí que en volen parlar, però només perque els ajudem a guanyar els seus "exits" esportius a canvi de res.
Us pengem afegits a les dues darreres noticies:  

El ministre espanyol de Cultura i Esports, José Ignacio Wert, ha tornat ha deixar clar que el seu govern no té la més mínima intenció de permetre la participació de les seleccions esportives catalanes amb tota normalitat a les competicions internacionals, de tal manera que impossibilita que hi hagi cap mena d'enfrontament 
esportiu Catalunya-Espanya.
 
La decisió de Wert obeeix fil per randa l'actual reglamentació, que només admet la participació de seleccions catalanes en competicions en les que no participi l'espanyola i que per tant la relega a esports minoritaris mentre en paral·lel es treballa per aconseguir representació espanyola en aquests esports, com el twirling. 
 
A més, Wert insisteix que la no participació de Catalunya redunda en beneficis per Espanya, una anàlisi correcta -ja s'ha vist en el futbol- però que té la seva part egoista, perquè en el fons només ens hi volen per tenir més possibilitats de victòria. Ja sabíem que l'esport és política, ara també sabem que és explotació de recursos.
 

SI convoca un #novullpagar d'urgència aquest diumenge

L'augment dels peatges de les vies que depenen de Madrid fa revifar la campanya ciutadana


Solidaritat Catalana per la Independència ha convocat per a aquest diumenge el cinquè #novullpagar popular d'urgència davant l'augment de preus del 10% d'alguns dels peatges del Principat de Catalunya.

Aquest #novullpagar tindrà el seu punt principal al peatge de la C-33 a Mollet, un dels que augmenta de preu, aquest diumenge al migdia.