diumenge, 15 de juliol del 2012

EL FAMÓS VIDEO DE L´AMBAIXADOR ESPANYOL A POLONIA (DIUEN QUE HA DEIXAT EL CÀRREC).

 Els espanyols critiquen sempre les "ambaixades catalanes", però és patètic veure els seus ambaixadors (oficials i cobrant "de todos los españoles") com representen Espanya. 

El més greu de tot és que a una part de la població espanyola això els sembla normal. I els periodistes espanyols "encantats".

Bo l´editorial d´avui de Nació Digital, i no us podeu perdre el vídeo:

Vegeu el video de la independència!

Si us plau, abans de llegir res mireu aquest video. Només dura tres minuts i avui és diumenge...

La festa no necessita comentari i estic convençut que posarà durament a prova la fe unionista del 21 per cent de catalans que encara votarien que no en el pròxim referèndum. En qualsevol cas, només subratllar algunes escenes molt indicatives:
1. L'ambaixador munta un sopar de gala per passar-s'ho bé amb el que anomenen "joves empresaris espanyols que viuen a Varsòvia". És a dir, amb qui li dóna la gana. Tot i així, el comentari en off diu que fa "una labor muy importante".

2. Quan s'acaba el partit, l'ambaixador Fernández toreja amb la bandera espanyola a no sabem qui mentre diu "España entera, una, entera". I veient les festes que li paguem, no m'estranya.

3. "Quién quiere fumá un purooo?", crida Fernández. A qui li importa que la Llei del Tabac prohibeixi totalment que es fumi en dependències de les administracions públiques i entitats de dret públic?

4. Tot indica que la solidaritat entre dones espanyoles arriba a què la senyora ambaixadora li deixi prendre al seu marit les mides d'una samarreta (d'Espanya, naturalment) que porta una jove i simpàtica convidada.

5. "Amo a darle pol saco a lo francese" forma part d'una tradició diplomàtica que ha portat molts problemes als espanyols. Així van declarar la guerra als Estats Units el 1898.

6. En acabar, tot plegat els sembla "divertidísimo" als tertulians del paltó, que acaben de veure el mateix que tots nosaltres però, pel que sembla, ho interpreten d'una forma molt peculiar.

7. A Josep Pedrerol, el presentador, l'ambaixador no li sembla un galtes, ni un ordinari, ni un depredador de diner públic, sinó "un tío simpático".

8. El cos diplomàtic espanyol hauria de vigilar més la salut dels seus integrants i controlar-ne la tendència a la dipsomania.

9. No m'estranya que critiquin les ambaixades catalanes. Però espero que, a partir d'ara, només ho facin per avorrides.

i 10. Malgrat tot, els passo el "yo soy español, español, español". Cal haver begut per cridar això per Europa.

Fa uns dies, Fernández (67 anys) ha deixat el càrrec per raons d'edat. Fonts del l Ministeri, citades pel diari El Mundo, ha volgut deixar clar que "no ha estat destituït".