diumenge, 8 de juliol del 2012

CATALUNYA DEL NORD: DEMANEN RETIRADA TÍTOL AL REI D´ESPANYA

Demanen la retirada del títol de Comte del Rosselló al rei d'Espanya

Noticia d´avui a Vilaweb, que hauria de fer pensar a més d´un polític "català":
8 de juliol del 2012.
El grup independentista CNxI 'Catalunya Nord per la independència' (Secció territorial de l'Assemblea Nacional Catalana) demana que es retiri el títol de Comte del Rosselló al Rei d'Espanya.
Han enviat un correu a la  Presidenta del Consell General, Hermeline Malherbe 'per mor que la màxima Institució democràtica nord-catalana aprovi una moció on s’acordi la destitució del títol de Comte del Rosselló, al Rei d’Espanya Juan Carlos I'. Esgrimeixen com a raó ' que no ha demanat mai la reunificació de les comarques catalanes, ensenyant així el seu menyspreu pel poble de Catalunya'.
Podeu llegir la carta sencera en document adjunt a la noticia (PDF)
Aquesta  iniciativa nord-catalana s’afegeix a la proposta de diverses entitats de la societat civil catalana entre les quals hi ha la Comissió de la Dignitat, Sobirania i Progrés, la Plataforma pel Dret a Decidir, Catalunya Acció, Ara o Mai, el CADCI i l’Associació Germans Badia. La proposta és portada al Parlament català per ERC i SI. El passat 9 de juny es van complir 550 anys des de quan el Parlament de Catalunya i la Generalitat, presidida per Manuel de Montsuar, van acordar declarar el rei Joan II d’Aragó enemic públic dels catalans, i es va procedir a destituir-lo i foragitar-lo del Principat.
Catalunya Nord per la independència ha enviat una còpia de la carta al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, així com a la Presidenta del Parlament de Catalunya.